Currysoep van zoete aardappel en paprika

18 okt 2018 | Avondeten, Vegetarisch

Ik ben gek op soep, zeker nu de avonden wat langer en de dagen wat korter worden. Soep vind ik helemaal lekker als deze gemaakt is van pure en gezonde ingrediënten. Ik maak dus nogal wat soepen in de herfst en in de winter, zoals deze wortelsoep of deze pompoensoep en deze herfst trapte ik af met deze heerlijk pittige currysoep van zoete aardappel en gegrilde paprika. Heel makkelijk te maken, ontzettend gezond en ook nog eens heel erg lekker.

Deze soep is trouwens extra lekker als je er flatbread of naan bij maakt. En als je die naan dan serveert met de raita uit dit recept weet je helemaal niet wat je overkomt. Gewoon proberen dus! Deal?

Wat heb je nodig voor deze heerlijke soep voor 2 personen?

  • 300 gram zoete aardappel, ongeschild, in schijfjes
  • pot gegrilde paprika’s (ik gebruikte de gele variant)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • halve rode peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 700 ml groentebouillon
  • blikje linzen (100 gram)
  • 3 eetlepels dikke kwark
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • verse koriander
  • flatbread of naan

Hoe maak je deze lekkere currysoep?

1. Fruit in een normale pan met dikke bodem 1 teentje knoflook (geperst), de rode ui en het rode pepertje. Voeg na 2 minuten de kurkuma en de garam masala toe en laat 1 minuut doorbakken. Voeg vervolgens de zoete aardappel en de paprika’s toe en bak ook weer 1 minuut. Giet daarna de groentebouillon bij de groenten en laat 15 minuten doorkoken.

2. Doe in de tussentijd de kwark in een bakje. Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef. Knijp na het raspen zoveel mogelijk water uit de komkommer en meng de komkommer dan door de kwark. Pers het 2e teentje knoflook uit boven het bakje kwark en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

3. Extra stap: wil je krokante linzen bij je soep? Laat de linzen dan uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven (150 graden). Laat ze linzen in 10 minuten wat krokanter worden. Geen zin in deze stap? Voeg de linzen dan toe nadat je de soep geblenderd hebt.

4. Gebruik na 15 minuten een staafmixer of blender om de soep af te maken. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.

Serveer de soep vervolgens met de krokante linzen, de kwark-komkommermix, het flatbread of de naan en met wat verse koriander.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen