Ik ben gek op pizza. Zeker nu ik ontdekt hebt hoe lekker homemade pizza is. Ik dacht altijd dat zelf pizza maken niet eenvoudig zou zijn, maar het blijkt super easy. En weet je wat? Zelfgemaakte pizza is ook nog eens een stuk lekkerder dan bestelde of diepvriespizza. Alleen al omdat je weet dat je alles zelf gemaakt hebt. Probeer maar eens!
Ik maakte deze foto’s oorspronkelijk als opdracht voor de Fotovakschool, waar ik tussen februari en mei van dit jaar de basisopleiding volgde. Uiteindelijk besloot ik dat deze foto’s te gewoontjes waren – ik wilde met een iets mooiere reportage die opleiding afronden. Dat werd deze fotoreportage ‘De reis van de tomaat’, waar ik nog steeds heel trots op ben. Maar deze foto’s wil ik zeker aan jullie laten zien, omdat ze duidelijk maken hoe ontzettend makkelijk het is om zelf pizza te maken. Ik hoor graag hoe het jullie bevallen is! Laat je het me weten de comments? Enjoy!
Homemade pizza, wat heb je nodig?
Voor het pizzadeeg
- 250 gram bloem. Kies bij voorkeur 001 bloem
- 150 ml handwarm water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gist
- 1/2 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de toppings
- tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- 1 tomaat, in plakjes
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- basilicum
En dan?
Zelf pizza maken is dus echt heel erg makkelijk. Hieronder leid ik je door alle stappen heen. Je zult zien dat pizza maken net zo eenvoudig is als je boterham besmeren met pindakaas of het raspen van kaas. Echt waar. Proberen maar!
1. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Zorg dat je zout, suiker en gist gescheiden houdt.
2. Maak een kuiltje.
3. Schenk de eetlepel olijfolie in het kuiltje. Voeg daarna ook het water toe.
4. Roer even door met een spatel en gebruik verder de keukenmachine of je handen om het deeg te kneden. Kneed minimaal 10 minuten (of laat de keukenmachine dat doen). Wil je testen of het deeg klaar is? Trek dan met je vingers een vliesje van het deeg. Scheurt het niet en kun je er een dun vliesje van trekken? Dan is het deeg klaar.
5. Laat het deeg minimaal 1 uur reizen totdat het in volume is verdubbeld.
6. Verwarm de oven tot 250 graden en rol het deeg uit tot een pizzabodem.
7. Besmeer de bodem met de tomatensaus.
8. Voeg de schijfjes tomaten toe.
9. Voeg de rode ui, de basilicum en de mozzarella toe.
10. Bak je homemade pizza in het midden van de oven, het liefst op een pizzasteen, zo’n 10 – 12 minuten.
Smullen maar!
0 reacties