TexMex: bonenschotel

4 mei 2016 | Avondeten, Vegetarisch

De laatste paar weken eten we heel makkelijk hier thuis. Er zijn wat omstandigheden die vragen om gemak, niet te veel poespas en zeker niet te veel nadenken over het avondeten. Het is even niet anders. Om het positief te houden: dit is de ideale tijd om me eens te buigen over easy peasy gerechten die je zo op tafel zet. Ik heb inmiddels al wat opties bedacht, dus je kunt dat soort makkelijk te maken recepten de komende weken verwachten op het blog 🙂

Omdat ik ook nog steeds meedoe met de TexMex-challenge van Francesca Kookt en Santa Maria besloot ik een heel simpel gerecht te bedenken met een van de geselecteerde TexMex-producten. Dat werd deze bonenschotel. Makkelijker kan bijna niet: binnen 30 minuten op tafel en je hoeft er nauwelijks handelingen voor te verrichten. Belangrijker nog: je hebt een waar feestje op tafel en het smaakt ook nog eens heerlijk. Gewoon snel proberen dus. Enjoy!

bonenschotel1

Wat heb je nodig voor deze bonenschotel voor 2 personen?

* 1 pot wrap salsa mild
* 250 gram gemengde bonen uit blik
* 130 gram zwarte bonen uit blik
* 130 gram mais uit blik
* handje tortillachips
* 30 gram cheddar, geraspt
* 1 avocado, in stukjes
* koriander
* zure room
* 4 tortilla’s groot

Hoe maak je deze easy bonenschotel?

* Verwarm de oven voor op 180 graden

* laat de gemengde bonen, de zwarte bonen en de mais uitlekken en doe ze daarna in een ovenschaal

* Roer de inhoud van de pot Wrap salsa mild door de bonenmix. Zorg dat de salsa goed overal verdeeld is.

* Verkruimel een handje tortillachips over de bonenschotel en rasp hierover de cheddarkaas.

* Zet de bonenschotel vervolgens 20 minuten in de oven totdat de schotel warm is en de kaas gesmolten.

* Maak tijdens het wachten de tortilla’s warm (dat werk het beste als je ze verpakt in aluminiumfolie en dan in een droge pan op zacht vuur legt. De tortilla’s blijven dan het meest flexibel.

* Verdeel voor het serveren een kwart van de avocadostukjes, een handje kleingesneden koriander en wat zure room over de schotel. Serveer de rest van de koriander, de room en de tortillachips bij de bonenschotel.

Vul aan de tafel de tortilla’s met de bonenschotel en maak er vooral je eigen feestje van 🙂

bonenschotel6bonenschotel5

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen