Chocoladetaartje voor Valentijn

12 feb 2020 | Zoet

Tijd voor Valentijn! Ik doe er eigenlijk niet aan, maar ik vind het wel leuk om speciaal iets te maken voor Valentijn. En toen ik afgelopen weekend zin had om te bakken, ontstond dit chocoladetaartje voor Valentijn helemaal spontaan! Ik deelde vervolgens een foto op mijn Instagrampagina en daar werd massaal op gereageerd. En er werd vooral gevraagd of ik alsjeblieft het recept wilde delen VOOR Valentijn. Dus, here we go!

Ik gaf dit heerlijke taartje een secret ingrediënt mee. Namelijk courgette. Niet omdat dat dit taartje gezonder maakt, absoluut niet 🙂 De courgette geeft dit taartje een heerlijk smeuïge textuur en dat wilde ik graag. Eroverheen goot ik een makkelijke ganache van witte chocolade, wat dit taartje helemaal onweerstaanbaar maakt. Probeer maar!

chocoladetaartje voor Valentijn

Wat heb je nodig voor 1 chocoladetaartje voor Valentijn?

  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 200 gram courgette
  • 50 gram gesmolten boter
  • 50 gram witte chocolade
  • snufje zout
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacoapoeder

Voor de ganache van witte chocolade

  • 150 gram witte chocolade
  • 45 gram room
  • 2 theelepels rode foodkleurstof

chocoladetaartje voor Valentijn

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 18-20cm met bakpapier of vet deze in met boter.

2. Mix daarna de eieren met de suiker luchtig. Rasp de courgette grof.

3. Smelt de boter met de witte chocolade au bain mairie totdat het helemaal gesmolten is. Zet even weg om kort af te koelen.

4. Meng de geraspte courgette door de eiermix en voeg daarna het snufje zout, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder toe.

chocoladetaartje voor Valentijn

5. Schenk de boter-chocolademix door het beslag, roer kort door en schenk het beslag dan in de springvorm.

6. Bak het chocoladetaartje voor Valentijn in 45 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen of zet zelfs in de vriezer zodat je straks met de ganache een dripcake kunt maken.

7. Maak vlak voor het serveren de ganache van witte chocolade. Smelt hiervoor de chocolade met de room en de kleurstof au bain mairie totdat je een mooi geheel hebt. Schenk vervolgens over de afgekoelde en koude taart.

chocoladetaartje voor Valentijn

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen