Op Instagram schreef ik laatst dat ik soms ‘spuit 11’ genoemd wordt. Dat is eigenlijk meer een bijnaam die ik mezelf geef, omdat ik op de een of andere manier altijd overal achteraan ‘hobbel’. Geen idee waarom dat zo is, het gebeurt gewoon. Ik heb dingen later door, stap langzaam in ’trends’ (of helemaal niet) en ik bedenk dus dat ik recepten wil delen die voor de winter bedoeld zijn als het al lang en breed lente is. Jep, guilty. Vandaar dus dat deze heerlijke fruitcrumble zonder suiker (die ik geschikter vind voor de winter dan voor de net doorgebroken lente) nu online komt 🙈
Waarom ik ‘m dan toch deel? Omdat deze fruitcrumble echt superlekker is! En omdat je ‘m makkelijk maakt met dingen die je waarschijnlijk al in je kast hebt liggen. Dat is in deze tijden extra handig! En de komende tijd krijgen we vast wel weer eens een mindere dag met vieze regen, dan is deze fruitcrumble zonder suiker een echt cadeautje op de (ontbijt)tafel! Probeer maar!
wat heb je nodig voor fruitcrumble zonder suiker voor 2-3 personen?
- 250 gram (diepvries)fruit, bijvoorbeeld frambozen, bramen en blauwe bessen
- 3 theelepels kaneel
- 1 theelepel maizena
- 2 theelepels citroensap
- 1/4 theelepel zout
- 80 gram havermoutvlokken
- 2 eetlepels pure pindakaas
- klein handje amandelen
- 2 eetlepels (amandel)meel
- yoghurt om te serveren
Extra nodig: kleine ovenschaal(tjes)
Hoe maak je deze makkelijke crumble met fruit?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng het (bevroren) fruit in de ovenschaal met 1 theelepel kaneel, de maizena, de 2 theelepels citroensap en de 1/4 theelepel zout. Laat zo even staan.
3. Meng in een kom de havermoutvlokken met de pindakaas, de amandelen, het amandelmeel en de overige kaneel. Dit wordt een beetje een kleffe mix. Ben je echt een zoetekauw? Voeg dan nog 1-2 theelepels suiker toe aan deze mix (zonder is ook heel erg lekker).
4. Verdeel de havermoutmix over het fruit en zorg dat al de mix goed verdeeld is over het fruit.
5. Bak de fruitcrumble zonder suiker in 30 minuten af in de oven. Langer kan ook, dan wordt de havermout nog ietsje krokanter.
Serveer de fruitcrumble zonder suiker warm met (kokos)yoghurt.
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks