Voor snelle pastarecepten is er altijd plaats op mijn blog. Waarom? Omdat ze snel op tafel staan, lekker vullend zijn en altijd kunnen. Tenminste, dat vind ik. Zelfs in de droge hitte van de zomer kan ik een lekkere, snelle pasta op tafel zetten. En nu de herfst er alweer aan zit te komen, maak ik zeker nog vaker een lekker pastagerecht. Vandaag is het tijd voor een vega-variant op een bekende Italiaanse klassieker: vega ragú met Pulled Oats!
De originele ragú maak je door een saus op basis van gehakt en tomaten heeeeeel lang te stoven, zodat je een heerlijk vol smakende saus krijgt die je serveert met spaghetti, tagliatelle of penne. Een vega-variant hoef je niet zo lang stoven en is dus een stuk sneller klaar. Deze versie met Pulled Oats komt qua textuur en smaak een heel stuk in de buurt. Lekker en heel makkelijk te maken! Snel proberen dus!
Pulled Oats is een plantaardige alternatief voor vlees dat wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Eenvoudige ingrediënten dus, zonder toevoegingen! Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats heel veelzijdig is en behoorlijk wat eiwitten bevat: maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al chilaquiles met Pulled Oats en guacamole, taco’s al pastor met Pulled Oats en fusion loempia’s met Pulled Oats. En nu is het tijd voor een echt Italiaanse klassieker!
Wat heb je nodig voor vega ragú met Pulled Oats voor 2-3 personen?
- 200 gram (volkoren) penne of andere pasta
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram wortel
- 15 gram platte peterselie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel (witte) balsamicoazijn
- 400 gram tomatenstukjes (blik)
- 1 verpakking Pulled Oats Tomaat
- 50 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olie om in te bakken
Hoe maak je deze Italiaanse pasta?
1. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne daarna af en laat staan totdat je de pasta gaat gebruiken.
2. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook klein. Snijd de wortel in kleine blokjes. Haal de harde takjes van de peterselie af en snijd deze zo klein mogelijk.
3. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin (olijf)olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de wortel en de kleingesneden peterseliesteeltjes toe. Roer goed door.
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee zodat de ergste bitterheid ervan af is.
5. Giet vervolgens de balsamicoazijn en de inhoud van het blikje tomatenstukjes in de pan. Vul het tomatenblik vervolgens voor de helft met water en voeg dat water ook toe aan de pan. Breng de saus dan aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat de saus minimaal 15 minuten pruttelen.
6. Voeg na 15 minuten pruttelen Pulled Oats toe en laat deze nog 8 minuten meepruttelen. Breng de vega ragú met Pulled Oats op smaak met peper en zout.
7. Meng 1/3 van de saus vervolgens door de pasta. Schep de pasta op de borden en verdeel de rest van de saus over de borden.
Serveer de vega ragú met Pulled Oats met de rest van de platte peterselie en grofgeraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
0 reacties