Tijd voor een nieuwe #swiepswoepswap! En deze is op de valreep. Maar, dan krijg je ook wat. Ik heb namelijk vandaag voor jullie een fantastische vegetarische borrelplank samen gesteld met recepten van Susan Aretz. Je weet wel, de borrelkoningin van de foodies 🙂
Het leek me niet meer dan logisch dan iets te doen met borrelen. Want dat is waar Susan bekend om staat en waar haar laatste boek zelfs over gaat. En op haar site vind je meer dan voldoende voorbeelden van heerlijke borrelgerechten, borrelplanken en feesthapjes. En omdat dit de #swiepswoepswap is, besloot ik een kleine twist te geven aan de recepten die ik uitkoos. Ik ben namelijk zelf gek op borrelplanken: zoals deze luxe borrelplank!
Ik deed deze twist iets anders dan hij eigenlijk bedoeld is bij de #swiepswoepswap.. Ik besloot om niet een recept aan te passen, maar om meerdere recepten bij elkaar te pakken voor een heerlijk veelzijdige en bij elkaar passende, vegetarische borrelplank. Zo koos ik voor camembert uit de oven, kaassoesjes,, kruidenboter en heerlijk brood. En in alle gerechten voegde ik eenzelfde ingrediënt toe: peccorino. Als er een andere kaas inzat, verving ik deze voor mijn favoriete schapenkaas.
Welke recepten gebruikte ik voor deze heerlijke, vegetarische borrelplank?
Ik koos voor drie recepten van de website van Susan. Dat waren:
Bij zowel de kaassoesjes als de kruidenboter verving ik de Parmezaanse kaas voor peccorinokaas. En dat was vooral een klein beetje eigenbelang, want ik mag niet alle Parmezaanse kaas maar wel alle peccorino #zwanger. Erbij serveerde ik lekker brood en de rest van de bramencompote die je ook op Susans site vindt. Superlekker!
Ben je dus nog op zoek naar een heerlijke borrelplank zonder vlees, maar met heerlijke, unieke smaken? Zoek dan deze recepten bij elkaar en maak deze fijne borrelplank. Succes gegarandeerd!
0 reacties