Op de valreep bedacht ik nog een heerlijk toetje voor de feestdagen! Het is een variant op een toetje dat al langer op mijn site staat, deze semifreddo met dulce de leche. Dat werd deze heerlijke semifreddo met passievrucht en witte chocola. Een goddelijk lekkere combinatie in een makkelijk en snel te maken toetje. Je hoeft echt geen bakkoning of -koningin te zijn om dit heerlijke toetje op tafel te kunnen zetten. Probeer maar!
Wat heb je nodig voor deze heerlijke semifreddo met passievrucht en witte chocola voor 6-8 personen?
- 500 ml slagroom
- 100 gram witte chocolade plus eventueel extra ter garnering
- 4 grote meringues, bij voorkeur met vanillesmaak of karamelsmaak
- 1 pakje passievrucht uit de vriezer
Hoe maak je dit goddelijk lekkere toetje?
1. Zorg dat de passievruchtpitjes ontdooid zijn of ontdooi ze op lage stand in de magnetron.
2. Klop de slagroom lobbig met een mixer of met de hand.
3. Snijd de witte chocola in stukjes en breek de meringue met je handen in stukjes.
4. Roer de meringues en de chocola door de lobbige slagroom. Roer niet te veel, anders sla je de lucht er te veel uit.
5. Doe de slagroommix in een vriezerbestendige bak. Roer vervolgens met een satestokje de helft van de passievruchtpitjes door de slagroom.
6. Zet de bak minimaal 4 uur in de vriezer om het ijs op te laten stijven.
7. Haal de bak kort voor het serveren uit de vriezer. De semifreddo smelt snel, dus wacht niet te lang met opdienen na het uit de vriezer halen.
Serveer de semifreddo met de rest van de passievrucht en eventueel extra chocola en meringue.
0 reacties