Op mijn Instagrampagina deel ik via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en nu is het tijd voor de snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes!
Gezond lunchen hoeft niet lastig of moeilijk te zijn, dat bewijst deze snelle gnocchi wel. Hij staat namelijk binnen 10 minuten op tafel (ja echt!), is heerlijk warm en zacht en romig én bevat lekker wat groenten. Zo heb je al een heel deel van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten al binnen bij de lunch!
Ik wil proberen om wat vaker met wat minder bekende en gebruikte kruiden te gaan koken. Vooral omdat dat bijzondere smaken oplevert die gerechten net even anders dan anders maken. Voor deze gnocchi koos ik voor venkelzaadjes. Heerlijk anijsachtig smakende zaadjes die heel fijn passen bij de tomaten en de courgette in dit gerecht. Probeer maar!
Wat heb je nodig voor deze snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes voor 2 personen?
- 1 pak gnocchi
- 1 ui
- een teentje knoflook
- 1/2 courgette
- 1 bosje verse basilicum
- een theelepel venkelzaadjes
- blik tomatenpolpa (of tomatenstukjes)
- 2 flinke eetlepels ricotta
- olie om in te bakken
- peper en zout
Hoe maak je deze snelle lunch of avondeten?
- Bereid de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd of per de knoflook fijn.
- Verwarm een grote koekenpan met daarin wat olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook.
- Snijd de courgette in kwarten. Snijd de basilicum grof. Bewaar wat blaadjes voor de garnering.
- Voeg de venkelzaadjes en de courgettestukjes toe aan de pan en bak kort door. Voeg dan de tomatenpulpa en de ricotta toe. Breng aan de kook en laat zachtjes enkele minuten pruttelen totdat de courgette beetgaar is.
- Voeg dan de gnocchi toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met de achtergehouden blaadjes basilicum.
0 reacties