Na mijn eerdere recept voor kidsproof gnocchi met paprikapesto kreeg ik de vraag of ik vaker dit soort dingen zou willen delen. En u vraagt, wij draaien! Dus heb ik vandaag een nieuwe kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika!
Als je nu denkt: confettipizza? Welke trend heb ik gemist? Dan kan ik je geruststellen: mijn talige brein heeft hier weer eens iets van gemaakt. Ik denk namelijk dat je confettipizza makkelijker kunt slijten aan je kids, dan pizza met paprika-courgettesaus met daaroverheen paprikastukjes 😬 Dus ik probeer er soms een positieve draai aan te geven die hopelijk aanslaat bij het jonge publiek.
Deze kleine pizzaatjes ontstonden toen wij zin hadden in pizza en ons afvroegen of de dames dat ook lekker zouden vinden. Ik gebruikte uiteraard mijn oude, vertrouwde recept voor pizzadeeg. Omdat dat gewoon het lekkerst is. Maar heb je weinig tijd? Gebruik dan gewoon kant-en-klaardeeg. Net zo lekker.
Wat heb je nodig voor confettipizza met verstopte-groentesaus (2 volwassenen, 2 kids)
- 1 x pizzadeeg
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 blaadje verse salie of 1 takje verse basilicum
- 1/2 courgette
- 1/2 rode paprika
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 theelepel pesto
- stukjes paprika in verschillende kleuren (ik vond ze voorgesneden in de supermarkt. Vind je die niet? Snijd dan zelf 1/2 rode paprika en 1/2 gele paprika (of meer kleuren) in kleine blokjes)
- 30 gram geraspte kaas
- olie om in te bakken
- peper en zout
- extra nodig: staafmixer
Hoe maak je deze lekkere pizza’s voor de kids (en voor jezelf)?
- Maak het deeg volgens de aanwijzingen in dit recept. Doe dit in verband met het rijzen minimaal 1 uur van tevoren. Uiteraard kun je ook kant-en-klaardeeg gebruiken. Volg dan voor het bakken van de pizza’s de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 250 gram. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Snijd de verse kruiden in kleine stukjes.
- Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden, de groentestukjes, de tomatenblokjes en de pesto toe. Roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat minimaal 15 minuten pruttelen zonder deksel op de pan zodat de saus wat kan indikken. Controleer wel of de saus niet aanbakt.
En dan?
6. Vorm voor de confettipizza met verstopte-groentesaus 8 balletjes van het deeg als dat helemaal gerezen is. Maak hier kleine pizzaatjes van met je handen of met een deegroller.
7. Leg de pizzaatjes op de bakplaat. Verdeel 1-2 theelepels saus over elke pizza. Verdeel hierover stukjes gekleurde paprika en de geraspte kaas.
8. Bak de pizzaatjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna iets afkoelen en serveer ze dan meteen.
Je houdt saus over: vries dit in en gebruik dit bijvoorbeeld bij een pastagerecht!
0 reacties