Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei

7 dec 2021 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Tijd voor een lekker makkelijk gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Deze romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook heel snel op tafel. Ik had namelijk zin in een snel lunchgerecht en kon op mijn drukke werkdag niet lang achter de potten en pannen staan. Het was uiteindelijk veel te veel als lunch, maar lekker was het zeker!

Toen ik naar de supermarkt liep, bedacht ik dat ik zin had in wat warms, zachts en romig. En dan kom ik vaak automatisch bij gnocchi uit. Wat vind ik die deegballetjes toch heerlijk. Meestal eet ik ze met tomatensaus, zoals deze romige gnocchi met venkelzaadjes. Maar nu wilde ik wat anders. En omdat ik ook lekker wat groenten wilde eten, kwam ik uit bij spinazie en shiitake.

Het resultaat is echt lekker, lekker makkelijk en zowel lekker als lunch als avondeten. Snel proberen!

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1

Wat heb je nodig voor deze romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei voor 2 personen?

  • 1 pak gnocchi
  • 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram shiitake
  • 300 gram spinazie
  • 2 eieren
  • klein handje verse dille, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • peper en zout
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei2

Hoe maak je deze makkelijke maaltijd met gnocchi?

  1. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en spoel af met koud water.
  2. Doe in de tussentijd de boter en olie in een grote koekenpan, zet de pan op middelhoog vuur. Snijd de shiitake in grote stukken en voeg ze toe aan de pan als de boter begint te borrelen. Bak de shiitake bruin.
  3. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken.
  4. Verwarm in de tussentijd een grote en een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Bak in de grote koekenpan de gnocchi goudbruin en in de kleine koekenpan de eieren.
  6. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn en voeg ze toe aan de pan met de spinazie als alle spinazie geslonken is. Voeg ook de helft van de dille toe. Bak 1 – 2 minuten mee.
  7. Zet het vuur zacht en voeg dan de roomkaas en de kookroom toe. Roer goed om.
  8. Voeg dan de gebakken gnocchi toe en schep alles om. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de gnocchi met de rest van de verse dille en de gebakken eieren.
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei3
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen