Tja. Het wordt een beetje een oud riedeltje, maar ook deze tosti moet je gewoon gaan proeven. Ik kan er veel woorden aan vuil gaan maken (en uiteraard doe ik dat straks dan ook :-)), maar als je deze tosti proeft snap je meteen waarom deze combinatie van smaken zichzelf meteen met stip op nummer 1 in mijn tosti-top-10 knalt. Deze tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes is gewoon Heel. Erg. Lekker.
Heb je weleens gebakken of gefrituurde kappertjes op? Zo niet, meteen doen. Je weet niet wat je meemaakt én je bent meteen verslaafd. Beloof ik je. En als je ze dan combineert met heerlijk zacht gebakken, zoete uien en een lichtpittige kaas op een knapperig gebakken boterham dan… ja, dan ben je toch wel een beetje in de foodiehemel beland. Probeer maar. Echt.
Wat heb je nodig voor deze tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes (2 personen)?
- eetlepel boter plus extra om mee te besmeren
- 2 uien
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 theelepels suiker
- snuf zout
- 2 theelepels kappertjes
- 4 dikke plakken brood
- zoveel kaas als je wil (kies een lichtpittige of pittige kaas)
- olie om in te bakken
Hoe maak je deze heerlijke tosti’s?
- Smelt de boter in een koekenpan. Snijd de uien in dunne, halve ringen en voeg ze toe aan de koekenpan. Bak de uien op zacht vuur, zo lang mogelijk, tot ze helemaal zacht zijn.
- Voeg dan de balsamicoazijn en de suiker toe en roer goed door. Breng daarna op smaak met een snuf zout en haal ze uit de pan. Veeg de pan schoon.
- Voeg een klein beetje olie toe aan de pan. Dep de kappertjes droog met een beetje keukenpapier en bak ze vervolgens in de pan totdat ze knapperig zijn.
- Smeer alle stukken brood in met boter en beleg ze met kaas. Schep dan de gebakken ui op 2 van de plakken brood en verdeel hier de kappertjes overheen. Leg er dan een met kaas belegde plak brood bovenop.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smeer de 2 tosti’s aan de buitenkant in met boter en bak ze in de pan totdat ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Serveer meteen.
0 reacties