Zijn we niet sommige dagen allemaal op zoek naar eten dat snel op tafel staat en dat je een instant fijn gevoel geeft terwijl je het eet? Ik in ieder geval wel! En met deze supersnelle tomatensoep met gnocchi heb ik wat dat betreft denk ik een knaller gevonden!
Deze ‘soep’ maak ik al tijden met pasta voor de dames, ze zijn er dol op! Maar omdat ik ook weleens wil variëren, koos ik deze keer voor gnocchi en dat was zo mogelijk nog lekkerder. Ik hou echt van die zachte bolletjes. Mijn liefde voor gnocchi gaat echt ver 🙈 Maar in deze soep is het ook echte en aanvulling.
Ik noem dit trouwens een soep, maar eigenlijk is het meer een dikke pastasaus. Superlekker! Wil je er meer een soep van maken? Voeg dan extra bouillon of kookroom toe. Lekker!
Wat heb je nodig voor deze tomatensoep met gnocchi voor 3-4 personen?
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 courgette
- mespunt chilipoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 500 ml passata
- 500 ml groentebouillon
- 1 pak gnocchi
- verse peterselie ter garnering
- olie om in te bakken
- peper en zout
Hoe maak je deze makkelijke soep?
- Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snipper de ui. Rasp de courgette grof. Verwarm wat olijfolie in een grote kookpan en fruit hierin de ui en knoflook. Doe dit wat langer zodat de ui wat lichtbruine randjes krijgt.
- Voeg dan het chilipoeder, het gemberpoeder, de balsamicoazijn, de sojasaus en de geraspte courgette toe en roer door. Bak een paar minuten.
- Voeg dan de passata en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook de soep totdat de gnocchi gaar is. Breng de soep dan op smaak met peper en zout.
- Dit is een dikke soep, bijna meer een pastasaus. Wil je een dunnere soep? Voeg dan extra bouillon toe.
- Garneer de soep met verse peterselie en dien ‘m meteen op.
0 reacties