OEH LA LA 😍
Ik zag deze goddelijke combinatie, salade met blauwekaasdressing en avocado, voorbijkomen bij @domainemalpaskookt en MOEST dat eten voor lunch.
En zo geschiedde 😬
Hoewel, dat klinkt makkelijker dan het was. Want op de een of andere manier was ik in mijn moeheid vergeten hoe je eieren moest koken 🙃 8 eieren heb ik gekookt, voordat het deze perfecte eitjes werden die wél op de foto mochten.
Jep, alles voor de foto 🙈 (de rest van de eieren zitten nu in een eiersalade, no worries 😍)
Maar de salade was superlekker. Ook maken? Check hieronder! En sla deze post op zodat je ‘m later nog terug kunt vinden 🙌
Wat heb je nodig voor deze salade met blauwekaasdressing en avocado voor 2 personen?
- 3 eieren (of 8 dus 😂)
- 1 mini-Romaine sla
- 2 avocado’s
- 60 gram blauwe kaas
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 eetlepel citroensap
- 1 – 2 eetlepels water
- pistachenootjes ter garnering
- peper en zout
Zo maak je deze heerlijke salade
- Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt. Pel ze en halveer ze.
- Was de sla en snijd in grove stukken. Snijd de avocado in dunne reepjes.
- Doe de blauwe kaas met de mayo, de creme fraiche en het citroensap in een hoge beker en blend met een staafmixer tot een dressing. Voeg water naar smaak toe om de dressing te verdunnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de sla, avocado en ei over de borden. Verdeel hierover een deel van de dressing en geef de rest erbij.
Lekker met knoflooktoast 😍
0 reacties