Tortillataart (vegetarisch)

3 mei 2017 | Avondeten, Vegetarisch

tortillataart7

Net als vorig jaar doe ik dit jaar ook weer met veel enthousiasme mee met de TexMex-challenge van Francesca Kookt en Santa Maria. Vorig jaar leverde dat namelijk enkele erg lekkere recepten op. Weet je nog? Deze tortilla’s met garnalen en guacamole zijn nog steeds een van mijn favo-gerechten en ook deze Mexicaanse bonenschotel staat hier nog steeds af en toe op tafel. Tijd dus voor een nieuwe ronde! Ik start deze TexMex-challenge met deze heerlijke, vegetarische tortillataart. 

Een taart van tortilla’s had ik nog nooit eerder gemaakt, maar ik heb er wel vaker foto’s van gezien. En iedere keer dat ik zo’n foto zag bedacht ik me dat ik zoiets ook een keer wilde maken. Zo’n Mexicaanse taart ziet er zo feestelijk uit! De keus voor mijn eerste TexMex-gerecht was dan ook snel gemaakt. En natuurlijk is deze taart vegetarisch, want juist de Mexicaanse keuken leent zich daar goed voor. Veel ingredienten die ze in Mexico en / of in de TexMex-keuken op tafel zetten zijn namelijk vol van smaak, stevig van bite en een prima alternatief voor vlees.

Ik at zelf deze taart met salsa van granaatappel. Een erg lekkere combinatie! Tijd dus om dit recept snel op tafel te zetten. Enjoy!

tortillataart6

Wat heb je nodig voor een tortillataart voor 3-4 personen?

  • 6 tortilla’s
  • 1 potje milde salsa van 200 gram
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram zoete aardappel, gekookt en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rood en 1 groen pepertje, fijngesneden
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 150 gram geraspte kaas (ik gebruikte mozzarella)
  • 150 gram manchegokaas
  • peper en zout

ook nodig

  • koekenpan met deksel – groot genoeg om een tortilla in te leggen
  • creme fraiche
  • koriander

tortillataart5

Hoe maak je deze lekkere taart van tortilla’s?

1. Fruit de ui en de pepertjes in een pan met olie op middelhoog vuur. Fruit ze in ongeveer 5 minuten zacht.

2. Voeg vervolgens de zoete aardappel, de blokjes tomaat en de spinazie toe. Roerbak de groenten totdat de spinazie geslonken is.

3. Voeg vervolgens 100 gram geraspte kaas en alle manchegokaas (in brokjes) toe aan de groenten. Haal de pan van het vuur en laat de kaas zachtjes smelten.

4. Verwarm de tortilla’s kort in de magnetron totdat ze zacht en fluffy zijn.

5. Zet vervolgens een koekenpan op laag vuur. Deze koekenpan moet groot genoeg zijn om de tortilla’s in te leggen.

tortillataart3

 

6. Leg de eerste tortilla in de pan en bestrijk ‘m met 1/6 deel van de salsa. Leg er vervolgens 1/6 deel van het groentenmengsel op.

7. Leg de tweede tortilla op de eerste en herhaal de stap hierboven. Doe dit tot je tortilla’s, de salsa en het groentenmengsel op is. Je eindigt op de laatste tortilla.

8. Strooi de overgebleven 50 gram kaas over de bovenste tortilla. Doe als laatste een deksel op de pan en laat de tortillataart in 15 minuten warm worden. Wil je liever een bruin laagje over je tortilla? Dan kun je de taart ook kort onder de grill in de oven zetten.

Serveer de tortillataart met de creme fraiche en de salsa van granaatappel.

tortillataart11

tortillataart12

 

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen