Plaatkoek met kruidnoten

3 dec 2018 | Zoet

Oke, we doen er nog eentje dan 🙂 Een lekkere, simpele plaatkoek met kruidnoten. Om het af te leren! Deze cake kun je trouwens ook prima maken nadat Sinterklaas weer uit het land is verdwenen, hij is namelijk ideaal om de overgebleven kruidnoten mee op te maken.

Uiteraard hoef je deze plaatkoek niet te beleggen met kruidnoten. Wat denk je bijvoorbeeld van restjes speculaas of overgebleven chocoladeletter? Gaat ook prima op deze plaatkoek. Pas de topping gewoon lekker aan aan wat jij lekker vindt. Succes gegarandeerd!

plaatkoek met kruidnoten

Wat heb je nodig voor 1 plaatkoek met kruidnoten?

    • 2 theelepels koekkruiden
    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • 220 gram fijne kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 170 gram ongezouten boter, gesmolten
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 100 gram chocoladepepernoten

Extra benodigd: ovenschaal 20 -22 cm, keukenmachine

plaatkoek met kruidnoten

Hoe maak je deze lekkere plaatkoek?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal van 20 – 22 cm in met boter.

2. Mix daarna de koekkruiden door het bakmeel.

3. Meng vervolgens het bakmeel, de kristalsuiker, de eieren, de boter en het vanille-extract door elkaar tot een glad beslag. Giet in de ovenschaal. Verdeel de chocoladekruidnoten eroverheen.

4. Bak de plaatkoek dan in 50 minuten gaar en goudbruin in de oven. Dek de koek eventueel af met wat aluminiumfolie als de kruidnoten wat te donker worden.

5. Laat na het bakken de koek afkoelen op een rooster. Serveer nog licht warm.

plaatkoek met kruidnoten

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen