Snelle maaltijden bomvol groenten kun je wat mij betreft niet genoeg in je repertoire hebben. Dus voeg ik graag nog een extra makkelijke maaltijd aan je voorraadje toe. Namelijk deze snelle wok met miso, champignons en garnalen! Snel gemaakt, heerlijk van smaak en simpel dus voor iedereen te maken.
Ik zocht laatst in de koelkast en kwam een bakje misopasta tegen. Bleken we gewoon te hebben staan en ik was het helemaal vergeten. Dus wilde ik er meteen mee koken. We hadden ook nog wat leftover snijbonen liggen en champignons en garnalen die op moesten. Ik maakte er deze lekkere wok van die ik graag met jullie deel! En ja, snijbonen zijn momenteel uit het seizoen, dus gebruik gerust sperziebonen (uit de vriezer) voor dit gerecht. En de garnalen kun je eventueel weglaten, zonder is dit maaltijd net zo lekker. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig voor deze snelle wok met miso, champignons en garnalen voor 2 personen?
- 150 gram (witte) rijst
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 250 gram snij- of sperziebonen
- 1 eetlepel miso
- 2-3 eetlepels sojasaus
- 200 gram garnalen
- 1 of 2 eieren per persoon
- (zwarte) sesamzaadjes
- olie om in te bakken
- peper en zout
Hoe maak je dit snelle wokgerecht?
- Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snipper het uitje.
- Verwarm een grote koekenpan, hapjespan of wok met daarin wat olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui glazig is.
- Snijd de champignons in kwarten en de snij- of sperziebonen in stukjes (de snijbonen maak je klein, de sperziebonen halveer je). Bak vervolgens de champignonkwarten bruin in de pan met de ui.
- Voeg, als de champignons bruin zijn, de snij- of sperziebonen, de misopasta en de sojasaus toe. Voeg ook 2-3 eetlepels water toe. Wok totdat de groenten beetgaar zijn.
- Kook in de tussentijd de eieren tot ze halfzacht zijn.
- Voeg de garnalen toe en warm ze mee totdat ze warm zijn. Breng de wok op smaak met peper en zout.
- Serveer de snelle wok met miso, champignons en garnalen met de rijst en garneer het bordje met sesamzaadjes.
0 reacties