Snelle wok met miso, champignons en garnalen

25 feb 2021 | Avondeten, Lunch

Snelle maaltijden bomvol groenten kun je wat mij betreft niet genoeg in je repertoire hebben. Dus voeg ik graag nog een extra makkelijke maaltijd aan je voorraadje toe. Namelijk deze snelle wok met miso, champignons en garnalen! Snel gemaakt, heerlijk van smaak en simpel dus voor iedereen te maken.

Ik zocht laatst in de koelkast en kwam een bakje misopasta tegen. Bleken we gewoon te hebben staan en ik was het helemaal vergeten. Dus wilde ik er meteen mee koken. We hadden ook nog wat leftover snijbonen liggen en champignons en garnalen die op moesten. Ik maakte er deze lekkere wok van die ik graag met jullie deel! En ja, snijbonen zijn momenteel uit het seizoen, dus gebruik gerust sperziebonen (uit de vriezer) voor dit gerecht. En de garnalen kun je eventueel weglaten, zonder is dit maaltijd net zo lekker. Eet smakelijk!

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

Wat heb je nodig voor deze snelle wok met miso, champignons en garnalen voor 2 personen?

  • 150 gram (witte) rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram snij- of sperziebonen
  • 1 eetlepel miso
  • 2-3 eetlepels sojasaus
  • 200 gram garnalen
  • 1 of 2 eieren per persoon
  • (zwarte) sesamzaadjes
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
Snelle wok met miso, champignons en garnalen

Hoe maak je dit snelle wokgerecht?

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snipper het uitje.
  3. Verwarm een grote koekenpan, hapjespan of wok met daarin wat olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui glazig is.
  4. Snijd de champignons in kwarten en de snij- of sperziebonen in stukjes (de snijbonen maak je klein, de sperziebonen halveer je). Bak vervolgens de champignonkwarten bruin in de pan met de ui.
  5. Voeg, als de champignons bruin zijn, de snij- of sperziebonen, de misopasta en de sojasaus toe. Voeg ook 2-3 eetlepels water toe. Wok totdat de groenten beetgaar zijn.
  6. Kook in de tussentijd de eieren tot ze halfzacht zijn.
  7. Voeg de garnalen toe en warm ze mee totdat ze warm zijn. Breng de wok op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de snelle wok met miso, champignons en garnalen met de rijst en garneer het bordje met sesamzaadjes.
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen