Tijd voor een megasnelle en heerlijke maaltijd die ook nog eens bestaat uit maar 5 ingrediënten 🙌 Oké, voor de puristen die nu meelezen en meteen op het puntje van hun stoel zitten om te reageren (NIET DOEN!): ik reken dan dus basisbenodigdheden als peper, zout, water en olie niet mee. Dat zijn middelen, geen ingrediënten. Dus. Komt ‘ie! Mijn nieuwe favoriet, deze snelle gnocchi met gebakken broccoli!
Terug naar deze heerlijke maaltijd! Hij ontstond toen ik in de keuken stond en geen idee had wat ik nu weer moest maken. Maar het was lunchtijd en ik had TREK! Gelukkig had ik net de dag ervoor een bestelling bij Crisp gedaan (no spon, just fan!) en daar heerlijk verse zoeteaardappelgnocchi besteld. Yum! En ook verse pesto en ricotta. En ik had nog een stronk broccoli die op moest. En zo ontstond deze maaltijd.
Als je broccoli bakt in de pan totdat ‘ie bruine plekjes krijgt, smaakt broccoli heel anders. Superlekker! Probeer maar 😊
Wat heb je nodig voor deze snelle gnocchi met gebakken broccoli voor 2 personen?
- 1 pak gnocchi
- 1 stronk broccoli
- 2 eetlepels pesto
- 2 eetlepels ricotta
- verse basilicum
- olijfolie om in te bakken
- peper
Hoe maak je deze snelle maaltijd met gnocchi?
- Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Haal ze daarna uit de pan en zet even weg tot gebruik.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak hierin de broccoliroosjes totdat ze bruin en nog licht knapperig zijn.
- Voeg dan de gnocchi toe en bak deze ook kort mee.
- Voeg daarna de pesto, ricotta en 2 eetlepels water toe en roer goed door. Warm kort door.
- Breng dan op smaak met peper en eventueel zout en serveer meteen met wat verse basilicum eroverheen.
0 reacties