Ik heb best wel wat gerechten op mijn to-eetlijstje staan. Op dat lijstje staan heel veel dingen (bijvoorbeeld cronuts in New York en echte Franse croissants in Parijs) en ook de echte lobsterroll staat daarop. Enkele maanden geleden was ‘ie ineens weer heel erg in: deze heerlijke combi van een zoet (brioche)broodje en kreeft en boter. Het water loopt me bij het idee alleen al in de mond. Kreeft is namelijk een van mijn guilty pleasures. Dat zachte, zoete en toch ook licht zilte vlees, de zachte bite en de vaste structuur van het vlees (die je als pescotariër niet zo heel vaak zult ervaren met vegetarisch voedsel of andere soorten vis), ik ben een groot fan. Het idee van dat heerlijke vlees op een zacht en zoet broodje…jammie!
Enige tijd geleden maakte ik deze heerlijk fluffy hamburgerbroodjes van zoete aardappel en vanaf het moment dat ik er eentje proefde, wist ik dat ik er een lobsterroll van wilde maken. Het zou – helaas, helaas, helaas – wel een goedkopere variant ervan worden. Ik ben namelijk geen fan van kreeft uit blik (als dat al te krijgen zou zijn) en echte kreeft is best prijzig. Ik besloot dus om een simpeler, goedkopere en gezonder variant te maken en dat pakte best goed uit. Daarom vandaag de lobsterroll JoorKitchen-style. Enjoy!
Wat heb je nodig voor 4 heerlijke lobsterrolls?
- 4 hamburgerbroodjes of plakjes briochebrood
- 200 gram surimi
- 100 gram Hollandse garnalen
- 2 bosuitjes, in reepjes gesneden
- 1/3 chilipeper, zaadjes verwijderd, in kleine reepjes
- 3 eetlepels volle yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- snuf zout
- klein handje platte peterselie,
- optioneel: 2 eetlepels broodkruim of panko
Hoe maak je deze heerlijke vulling voor de lobsterrolls?
1. Meng in een kom de bosuitjes, de chilipeper, de yoghurt, de mayo, het paprikapoeder en de snuf zout. Maak hier een papje van.
2. Maal of snijd dan de surimi (in de keukenmachine) klein en voeg deze samen met de garnalen toe aan de mix.
3. Check de smaak: voeg eventueel nog wat zout en peper toe. De mix is waarschijnlijk ook wat nattig, dus voeg als je dat lekker vindt ook nog maximaal 2 eetlepels panko of broodkruim toe.
4. Snijd de hamburgerbroodjes vervolgens aan de bovenkant in en vul ze met het mengsel. Bestrooi met de peterselie.
5. Gebruik je briochebrood? Snijd daar dan plakken van en beleg deze plakken met het mengsel.
0 reacties