Makkelijke appelcrumble

13 jan 2018 | Dessert, Zoet

Eergisteren had ik mijn laarzen, een vest en een regenjas aan en nog had ik het koud. En dat begin september! Het weer is werklijk waar losgeslagen en de herfst lijkt nu echt zijn intrede te hebben gedaan. Zonde, want ik ben gek op de nazomer en die slaan we nu over lijkt het wel. Het enige voordeel van deze weersomslag dat ik kan bedenken, is dat het nu sneller tijd is voor warme, kruidige (oven)schotels en meer herfstachtige gerechten. Ook geen straf. Ik maak graag hartige taarten, warme gerechten en kruidige soepen. Dus ging ik afgelopen vrijdag maar meteen aan de slag met mijn eerste creatie.

Eigenlijk ben ik geen fan van warm fruit. Ik vind het doorgaans zonde om licht, sappig fruit te verwarmen en er – voor mijn gevoel – een voller & zwaarder ingrediënt van te maken. De enige uitzondering vind ik appel, die is warm altijd lekker. Dus toen ik ChefSteps – wiens YouTubefilmpjes ‘de man’ en ik steevast kijken – een kersencrumble zag maken, wist ik meteen dat ik dat met appels zou gaan maken. Ideaal voor op dit soort natte dagen als afgelopen week. Enjoy!

appelcrumble

Wat heb je nodig voor een crumble voor 3-4 personen?

Voor de appels

  • 300 gram appel, ongeschild en in blokjes
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/8 theelepel zout
  • 50 gram witte suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel

Voor de crumble

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 50 gram amandelmeel
  • 1/8 theelepel zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 50 gram witte suiker
  • 1 eigeel

appelcrumble

Hoe maak je deze heerlijke appelcrumble?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Vermeng vervolgens de appel met de maizena. Zorg dat alle blokjes een beetje maizena hebben. Meng dan het zout, de suiker, het citroensap en de kaneel door de appel. Meng goed door en laat even staan. Je zult zien dat de appels wat gaan ‘zweten’, dat komt door het zout en hoort zo.

3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havermoutvlokken, de suiker, het zout en het eigeel te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.

4, Doe vervolgens de appel in een ovenschaal. Leg daarna een laag crumble over de appels heen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is. Warm opeten met slagroom of een bolletje ijs.

appelcrumbleappelcrumble

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen