Snelle soep van courgette en doperwten uit In perfecte conditie

30 okt 2015 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Joepie! Het is weer bijna winter en dus kan ik volop losgaan op soep. In de zomer of lente soep eten vind ik namelijk niet bij het seizoen passen, maar wanneer de dagen weer korter worden en het ’s avonds vroeg donker wordt en het weer koud is, vind ik het altijd tijd voor soep. Mijn lievelingssoep bestaat uit veel groenten, is lekker dik en geeft een instant ‘comfortgevoel’. Mijn lievelingssoep is toch echt deze wortelsoep, maar ik blijf altijd op zoek naar een andere variant.

In het kookboek van Ellen Hoog, tophockeyster en foodie, kwam ik dit recept voor een snelle soep van courgette en doperwten. Ik wilde ‘m meteen maken. Eigenlijk is dit recept bedoeld als lunchgerecht, maar ik maakte ‘m voor het avondeten. In combinatie met de tijmcrackers en de bietenhoumous uit In perfecte conditie was dat een prima maal. Ik denk dat deze soep vaker op tafel gaat komen, hopelijk bij jullie ook. Enjoy!

Nieuwsgierig geworden?

[bol_product_links block_id=”bol_562894ef3767a_selected-products” products=”9200000040653639,9200000047238159″ name=”In perfecte conditie – JoorKitchen ” sub_id=”5″ link_color=”205599″ subtitle_color=”91BDFF” pricetype_color=”000000″ price_color=”526ECC” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wat heb je nodig om deze lekkere en snelle soep te maken voor 2 personen?

* 1 eetlepel olijfolie
* 1 sjalot, fijngesneden
* 1 teen knoflook, in kleine stukjes
* 1 courgette, in blokjes
* 100 gram diepvriesdoperwten
* 1/2 blokje groentebouillon
* 1 eetlepel citroensap
* 2 eetlepels magere kwark
* 75 gram gerookte forel
* 2 blaadjes munt, fijngehakt
* peper en zout

Hoe maak je deze soep van courgette en doperwten?

Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem. Fruit vervolgens de sjalot en de knoflook op middelhoog vuur zo’n 5 minuten totdat de stukjes zacht en glazig zijn. Voeg vervolgens de courgette en de doperwten toe en bak ze 2 minuten mee. Roer de mix af en toe om.

Voeg kokend water toe totdat de groenten helemaal onderstaan (zo’n 400 – 500 ml). Verkruimel het bouillonblokje boven de soep en laat de soep vervolgens op laag vuur 10 minuten zachtjes bubbelen.

Haal de pan na 10 minuten van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet lekker glad worden. Breng de soep op smaak met peper en zout en de 2 eetlepels citroensap. Verdeel vervolgens de soep over de borden en verdeel de gerookte forel over de twee borden. Garneer ieder bord met 1 eetlepel kwark en met de fijngehakte blaadjes munt.

DSC_6843

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen