Ik heb nu wat gaafs ontdekt: de tortizza! Een pizza gemaakt van een tortilla, met erbovenop allerlei lekkere dingen die je ook op een pizza zou kunnen stoppen. Snel, simpel en heel erg lekker. Je kunt er de simpele Margeritha-variant van maken, of gaan voor een wat minder traditionele variant.
Dat laatste deed ik: ik maakte een avocadomousse als bodem in plaats van tomatensaus en gebruikte geraspte courgette als een soort kaas. Het resultaat van dit experiment was onverwacht lekker, vandaar ook dat ik het recept voor deze heerlijke tortizza’s graag met jullie deel. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂 Enjoy!
Wat heb je nodig voor dit lekkere gerecht voor 2 personen?
* 4 medium tortilla’s
* 2 avocado’s
* 1 eetlepel zure room
* 1/2 courgette
* 1/2 rode ui, gesnipperd
* 1 bol mozzarella
* 100 gram gerookte zalm
* peper en zout
Hoe maak je deze heerlijke tortizza’s?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal het vruchtvlees van de avocado’s uit de schil en mix het vruchtvlees met de eetlepel zure room, met wat peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa. Check de smaak en voeg eventueel wat peper of zout toe.
Rasp de courgette grof. Smeer de tortilla’s vervolgens in met de avocadoroom en strooi er de courgetterasp overheen. Snijd de mozzarella in 12 plakken en verdeel deze plakjes over de tortilla’s. Verdeel hier weer de rode ui over. Bestrooi de tortilla met peper en zout.
Leg de tortilla’s in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 – 15 minuten af totdat de mozzarella gesmolten is.
Verdeel de zalm voor het serveren over de tortizza’s en voeg eventueel ook nog wat versgemalen peper toe.
0 reacties