Oosterse brownies

13 feb 2019 | Zoet

Enige weken geleden at ik bij restaurant LE:EN in Utrecht. Een fijne plek met heerlijk Aziatisch eten (ik schrijf er binnenkort nog een review over). ‘De man’ en ik lunchten daar toen we op Kanaleneiland beland waren voor een gesprek over ons nieuwe huis (jeej!). Wat een mooie verrassing was dit fijne plekje en een nog grotere verrassing was het eten dat ze er hadden: vers, bijzondere smaken en lekkere gerechten.

Als toetje at ik er een heerlijke oosterse brownie, die ik thuis echt meteen na moest maken. Ik wist alleen dat er 5-spicekruiden en zoute pinda’s in verwerkt waren, verder wist ik niet hoe ik het recept na moest maken. Dus, ik ging aan de slag! Mijn versie van deze heerlijke brownie vind ik bijna net zo goed gelukt als de real deal. Dus wil je deze heerlijke oosterse brownie ook proeven? Dan kun je twee dingen doen: zelf gaan eten bij LE:EN of de brownies zelf maken 🙂 Either way, je zult geen spijt krijgen. Enjoy!

oosterse brownies

Wat heb je nodig voor deze goddelijk lekkere brownies?

  • 200 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 150 gram roomboter, in blokjes
  • 125 gram suiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 150 gram bloem zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 -3 theelepels 5-spicekruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 80 gram zoute pinda’s

oosterse brownies

Hoe maak je deze heerlijke brownies?

1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Vet het bakpapier in met boter.

2. Verwarm de chocolade en roomboter au bain marie totdat je een glad mengsel hebt. Laat de mix iets afkoelen.

3. Klop de eieren los met de twee soorten suiker totdat het geheel licht van kleur is en in volume is toegenomen.

4. Giet de chocolade-botermix langzaam door de eieren, terwijl je zachtjes blijft kloppen.

5. Zeef de bloem, de 5-spicekruiden en een snufje zout boven het beslag en roer de bloem door het beslag totdat het geheel mooi gemend is. Roer niet te fanatiek, anders sla je alle lucht uit het beslag.

6. Roer de pinda’s door het beslag.

7. Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Zet de vorm nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm en snijd dan in vierkantjes.

Oosterse brownies

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen