Ik realiseerde me afgelopen week ineens dat ik nog geen amuses op de site heb staan. Het werd dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Gelukkig kwam Annemieke (weet je nog, van deze fijne review!) met de suggestie om zalmbonbons voor kerst te maken. En zo geschiedde.
Deze zalmbonbons zijn – net als echte bonbons – een waar cadeautje. En zo makkelijk te maken! En deze amuses zorgen er vast en zeker voor dat je gasten benieuwd worden naar de rest van je menu. Gewoon deze Kerst nog op tafel zetten dus. Enjoy!
Wat heb je nodig voor 6 zalmbonbons voor kerst?
- 200 gram gerookte zalm
- 125 gram creme fraiche
- het groen van 1 bosuitje, klein gesneden
- 10 sprietjes bieslook, klein geknipt
- 1 handje pijnboompitjes
- peper en zout
- minischaaltje van 5 cm breed
Hoe maak je deze lekkere amuses?
1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lekker beginnen te ruiken en bruin worden. Zet ze even weg om af te koelen.
2. Roer in een kommetje de creme fraiche, de bieslook en het groen van de bosui door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
3. Leg in het minikommetje twee stukjes gerookte zalm zo dat ze beide aan twee zijden van het kommetje over de rand vallen. Zorg dat de zalm de onderkant van het schaaltje raakt.
4. Schep 1 theelepel vulling in het schaaltje en vouw de zalm eroverheen.
5. Keer het kommetje om boven een bordje, zodat je een mooi bonbonnetje krijgt. Doe dit totdat alle zalm en vulling op is en je ongeveer 6 bonbons hebt.
6. Zet het schaaltje een uur in de koelkast zodat de bonbons mooi op kunnen stijven. Dien de bonbons vervolgens op.
Waar worden de pijnboompitten verwerkt?
Waar worden de pijnboompitten verwerkt?