Lunchtip: geroosterde tomaatjes en ricotta met tijm-balsamicodressing

21 feb 2017 | Lunch, Vegetarisch

Enige tijd geleden alweer maakte ik zelf ricotta en had ik flink wat ricotta om andere recepten mee te maken. Een van de gerechten die ik maakte, was deze lunch. Dikke boterhammen, met geroosterde tomaatjes en ricotta. Een feestje op het bord! En zo makkelijk te maken. Bovendien heb je met dit recept een gezonde lunch in handen.

Het recept leende ik van Martha Stewart, die ik altijd roem om de simpele, maar zeer smaakvolle recepten. Zo ook dit recept weer. Je moet er wel even wat tijd voor uittrekken, maar dan heb je ook echt wat. Probeer maar! Enjoy!

lunchtip geroosterde tomaatjes en ricotta

Wat heb je nodig voor deze lunchtip met geroosterde tomaatjes en ricotta voor 4 personen?

  • 600 gram cherrytomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 120 ml olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels lichtbruine suiker
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes + nog wat extra voor garnering
  • 1 theelepel zout
  • 4 dikke sneden brood
  • ricotta

lunchtip geroosterde tomaatjes en ricotta

Hoe maak je deze heerlijke en gezonde lunch?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Crush vervolgens de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de ovenschaal.

3. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de suiker, de tijmblaadjes en het zout en roer de mix goed door elkaar. Schenk de dressing vervolgens over de tomaatjes en knoflook en zorg dat alles in de ovenschaal bedekt is met de dressing.

4. Zet de ovenschaal een uur in de oven totdat de cherrytomaatjes geroosterd zijn en de dressing deels is gekarameliseerd.

5. Laat de tomaatjes afkoelen voordat je ze gaat gebruiken in dit lunchgerecht (je mag er natuurlijk wel alvast eentje snoepen 😉 ).

6. Besmeer de boterhammen dik met de ricotta en leg enkele tomaatjes op iedere boterham. Druppel er flink wat van de dressing uit de ovenschaal overheen. Garneer met de overgebleven tijmblaadjes.

lunchtip geroosterde tomaatjes en ricotta

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen