Enige tijd geleden alweer maakte ik zelf ricotta en had ik flink wat ricotta om andere recepten mee te maken. Een van de gerechten die ik maakte, was deze lunch. Dikke boterhammen, met geroosterde tomaatjes en ricotta. Een feestje op het bord! En zo makkelijk te maken. Bovendien heb je met dit recept een gezonde lunch in handen.
Het recept leende ik van Martha Stewart, die ik altijd roem om de simpele, maar zeer smaakvolle recepten. Zo ook dit recept weer. Je moet er wel even wat tijd voor uittrekken, maar dan heb je ook echt wat. Probeer maar! Enjoy!
Wat heb je nodig voor deze lunchtip met geroosterde tomaatjes en ricotta voor 4 personen?
- 600 gram cherrytomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- 120 ml olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 theelepels lichtbruine suiker
- 1 theelepel verse tijmblaadjes + nog wat extra voor garnering
- 1 theelepel zout
- 4 dikke sneden brood
- ricotta
Hoe maak je deze heerlijke en gezonde lunch?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Crush vervolgens de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de ovenschaal.
3. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de suiker, de tijmblaadjes en het zout en roer de mix goed door elkaar. Schenk de dressing vervolgens over de tomaatjes en knoflook en zorg dat alles in de ovenschaal bedekt is met de dressing.
4. Zet de ovenschaal een uur in de oven totdat de cherrytomaatjes geroosterd zijn en de dressing deels is gekarameliseerd.
5. Laat de tomaatjes afkoelen voordat je ze gaat gebruiken in dit lunchgerecht (je mag er natuurlijk wel alvast eentje snoepen 😉 ).
6. Besmeer de boterhammen dik met de ricotta en leg enkele tomaatjes op iedere boterham. Druppel er flink wat van de dressing uit de ovenschaal overheen. Garneer met de overgebleven tijmblaadjes.
0 reacties