Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

7 jan 2021 | Avondeten, Lunch, Vegan, Vegetarisch

Zo, ik doe gewoon nog 1 receptje dat meer winter zegt dan lente. Gewoon omdat het kan en omdat dit een heel fijne en makkelijke soep is om te maken. En aangezien de Nederlandse lentes vaak ook regenachtig en koud zijn, denk ik dat ik jullie nog wel blij kan maken met dit lekkere receptje voor bloemkoolsoep.

Ik ben fan van soepen 🙂 Vooral omdat je er zoveel kanten mee op kunt en omdat ze zo makkelijk te maken zijn. Voor deze soep van geroosterde bloemkool schuif je bijna alle ingrediënten de oven in en hoef je alleen maar af te wachten voordat je aan de gang kunt met de staafmixer. Minimale inspanning, maximaal effect dus. Gewoon proberen dus, ook al is het geen winter meer 🙂 Enjoy!

bloemkoolsoep

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolsoep voor 4 personen?

  • 1 bloemkool
  • 400 gram kleine krieltjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 800 – 1000 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

bloemkoolsoep

Hoe maak je deze lekkere soep van bloemkool?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de bloemkool in roosjes en leg de roosjes samen met de krieltjes op de bakplaat. Je schilt de krieltjes niet. Leg ook de knoflookteentjes op de bakplaat.

3. Vermeng vervolgens 3 eetlepels olijfolie met de paprika- en kerriepoeder. Voeg ook peper en zout toe.

4. Giet daarna de olie over de bloemkool en krieltjes. Zorg dat alles op de bakplaat bedekt is met olie.

5. Zet de bloemkool-krieltjesmix 20 -25 minuten in de oven. Totdat de bloemkool en krieltjes gaar en bruin zijn. Gebruik je geen echt kleine krieltjes? Verleng dan de oventijd met 5-10 minuten.

6. Druk de knoflook uit de teentjes en doe alles in een pan. Voeg dan de bouillon en de mosterd toe toe.

7. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer en laat de soep op temperatuur komen. Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel wat paprikapoeder.

Vind je de soep trouwens te dik? Voeg dan nog wat water toe.

bloemkoolsoepbloemkoolsoep

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen