Ontbijtcake a la Kek Delft

17 feb 2019 | Ontbijt, Zoet

Een van mijn favoriete tentjes in Delft is Kek Delft. Ik kom er graag (en volgens mijn vriend ook veel). Niet alleen omdat ik het er fijn vind om te zitten, maar ook omdat het eten er altijd fijn is: ruime keuze tussen gezonde dingen en minder gezonde dingen, heerlijke havermelkcappuccino’s, lekkere smoothies en fantastisch gebak. En all day breakfast, ja dan ben ik dus fan. Toen ik er laatst zat, bedacht ik me echter dat Kek helemaal nog geen plekje om mijn site heeft. En dat was het moment waarop ik deze ontbijtcake a la Kek Delft bedacht.

Deze cake combineert namelijk twee van mijn favoriete gerechtjes van de ontbijtkaart: de ontbijtmuffin en het bananenbrood. Allebei superlekker! Dus combineerde ik de meeste ingredienten uit die twee in deze heerlijke ontbijtcake. Hoe je ‘m eet a la Kek? Plakje op je bord, vers fruit en biologische (of homemade!) pindakaas erbij en een groene smoothie ernaast. Plus een cappuccino. Ik weet wat ik morgenochtend eet 🙂

ontbijtcake a la Kek Delft

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtcake a la Kek Delft?

  • 200 gram dadels
  • 100 ml kokend water
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram speltbloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel 5 spicekruiden
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 3 theelepels suiker
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram bosbessen
  • handje pompoenpitten

Ontbijtcake a la Kek Delft

Hoe maak je deze lekkere, vegan cake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm van 24cm met bakpapier.

2. Ontpit de dadels en doe ze met het zojuist gekookte water in een kommetje. Laat een paar minuten staan.

3. Mix in de tussentijd de speltbloem, het amandelmeel, de havermoutvlokken, de kaneel en de 5 spicekruiden in een kom samen.

3. Doe dan de dadels inclusief het kookvocht samen met de bananen in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg er ook de vanille-essence en de suiker doorheen.

4. Meng nu de natte mix door de droge mix en spatel goed door.

5. Hak de walnoten grof en doe ze samen met de bosbessen door het beslag. Roer voorzichtig nog een keer door.

6. Schenk het beslag in de cakevorm en strooi de pompoenpitten over de bovenkant van de cake.

7. Bak de cake in 50-55min gaar in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Ontbijtcake a la Delft

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen