Oosterse zalm met asperges

16 apr 2019 | Avondeten, Ontdekt!

Soms mag ik – heel cool – nieuwe producten proberen voordat ze in de schappen liggen. Superleuk vind ik dat, zeker omdat ik altijd benieuwd ben naar nieuwe ingredienten en nieuwe uitdagingen. Dus toen SoFine mij vroeg of ik het allernieuwste product van hun hand wilde testen en daar een recept mee wilde maken, zei ik uiteraard geen nee. En dus staat er vandaag Oosterse zalm met asperges op het menu. En surprise: die zalm is geen echte zalm!

De nieuwste aanwinst van het SoFine-assortiment is namelijk deze SoFine-filet, salmon style. Een geheel plantaardig product dat eruitziet als zalm en – verrassend genoeg – ook best naar zalm smaakt. Heel eerlijk, ik vond het iets meer smaken naar zalm of tonijn uit blik in een zalmvorm, maar niet minder lekker. Bijkomend voordeel: deze salmon style-filets zijn gemaakt van 100% biologische soja en zijn rijk aan eiwitten. Ideaal dus als je een keer geen vis of vlees wil eten, maar wel je voedingsstoffen binnen wil krijgen. Dit bijzondere product vind je vanaf deze week in de winkels!

Uiteraard kun je onderstaand recept trouwens ook gewoon maken met gewone zalm, dus laat je niet weerhouden als je geen zin hebt in soja of vega-producten. Dit recept is net zo lekker!

Oh en wil je meer weten over mijn samenwerkingen en hoe ik deze uitkies? Lees dan hier mijn disclaimer!

oosterse zalm met asperges

Wat heb je nodig voor deze Oosterse zalm met asperges voor 2 personen?

  • 1 pakje SoFish filets – salmon style of 2 echte zalmfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 eetlepels honing
  • sap van 1/2 limoen
  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram eiernoedels
  • olijfolie om in te bakken
  • peper

Oosterse zalm met asperges

Hoe maak je deze lekkere, makkelijke maaltijd?

1. Haal de SoFish filets of de zalmfilets uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2. Snijd of rasp de knoflook en de gember fijn. Mix de knoflook en gember vervolgens in een kommetje met de sojasaus, de ketjap manis, de honing en het sap van de limoen. Mix goed door elkaar.

3. Verhit 2 koekenpannen of een koekenpan en een wok op middelhoog vuur. Voeg aan de ene pan olijfolie toe en bak daarin de SoFishfilets volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking zo’n 9 minuten. Gebruik je gewone zalmfilet? Bak deze dan zo’n 3-4 minuten per kant.

4. Verhit in de tussentijd water in een grote kookpan en kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet ze daarna af.

5. Haal de houterige onderkant van de asperges door de asperges in je beide handen vast te pakken: de bovenkant van de asperges in je ene hand en de onderkant in de andere. Buig dan de asperge door: hij breekt af op de plek waar het houterige deel overgaat in het niet-houterige deel. Haal vervolgens de asperges kort door de saus en bak ze zo’n 5 minuten per kant in de tweede koekenpan. Bewaar de rest van de dressing.

6. Maak de borden op: eerst noedels, dan de asperges en als laatste de zalmfilets. Besprenkel beide borden met de rest van de dressing.

Oosterse zalm met asperges

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen