Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten. En het zijn juist die eiwitten die je best lastig binnenkrijgt als je geen vlees eet. Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. En toen de Oranje Leeuwinnen de WK-finale speelden, vond ik het tijd voor deze waanzinnige loaded nacho’s met Pulled Oats!
Pulled Oats heeft een beetje de textuur van gehakt, waardoor het een ideaal ingrediënt is om te gebruiken in recepten waarin je als niet-vega gehakt zou stoppen. De smaak is wel heel anders dan gehakt trouwens. Als je weleens havermelkcappuccino’s drinkt – zoals ik – dan weet je een beetje wat je kan verwachten: de lichte smaak van havermout proef je aan het eind van iedere hap een beetje. En anders dan gehakt is Pulled Oats niet heel sappig of zacht, maar het mooie is dat je dat je die sappigheid heel makkelijk zelf toe kunt voegen, zoals in dit recept, waar je pica de gallo toevoegt.
Dus combineerde ik Pulled Oats met mais en maakte ik een friszure pico de gallo om over je loaded nacho’s heen te strooien. En de saus van sweet chilisaus en crème fraîche maakte deze loaded nacho’s helemaal onweerstaanbaar. Ik zeg: proberen!
Wat heb je nodig voor Loaded nacho’s met Pulled Oats voor 2-3 personen?
- 1 pakje Pulled Oats naturel (175 gram)
- blikje mais (150 gram)
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 rode ui
- 3 tomaten
- 1 teentje knoflook
- sap van 1/2 limoen
- 5-8 jalapeñoplakjes
- 1 bakje verse koriander
- 1 bol mozzarella
- halve zak nacho’s
- 75 gram geraspte, oude kaas
- 100 gram crème fraîche
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je dit lekkere en makkelijke borrelhapje?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwarm in een kleine koekenpan 1 eetlepel olijfolie en laat de pan goed warm worden. Voeg dan de Pulled Oats toe en bak deze zonder te roeren in 5 minuten knapperig. Voeg dan het uienpoeder, het gerookte paprikapoeder en wat zout en peper toe en roer kort om. Laat de mais in de tussentijd uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Roer kort door en zet het vuur uit.
3. Snipper de ui zo klein mogelijk. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke stukjes. Pel en hak of pers de knoflook klein. Snijd de plakjes jalapeño ook zo klein mogelijk.
4. Mix ui, tomaat, knoflook en jalapeño in een kommetje samen met het limoensap. Snijd de helft van de koriander zo klein mogelijk (ook de steeltjes) en voeg ook toe aan de pico de gallo. Roer door, breng op smaak met peper en zout en laat even staan.
5. Rasp de mozzarella met een grove rasp.
En dan?
6. Leg de helft van de nacho’s op de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de helt van de mozzarella, de helft van de geraspte kaas en de helft van de Pulled Oats. Verdeel hier vervolgens de andere helft van de nacho’s over, dan de andere helft van de Pulled Oats en dan de twee kazen.
7. Bak de loaded nacho’s met Pulled Oats 5-7 minuten in de oven.
8. Maak in de tussentijd de saus door de crème fraîche te mengen met de sweet chilisaus.
Serveer de loaded nacho’s met Pulled Oats meteen uit de oven. Lepel er de pico de gallo overheen en maak af met de rest van de koriander en de sweetchilisaus.
Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.
0 reacties