Glutenvrije amandelcake met espresso-icing

13 jul 2019 | Zoet

Soms heb je van die bakplannen die heel anders uitwerken dan je van tevoren had bedacht. Deze glutenvrije amandelcake is er zo eentje. Eigenlijk wilde ik namelijk scones maken, maar het beslag werd veel te dun. Dus, change of plans, de scones werden een cake. En wat voor eentje! Zo was ‘ie al lekker, maar toen ik de espresso-icing toevoegde was ik helemaal verkocht.

De koffie haalt namelijk de amandelen nog net ietsje meer naar boven, waardoor je een heerlijke combinatie krijgt. Een soort van amandellatte, maar dan in cakevorm. En het mooie is: de cake is glutenvrij en je hebt er ook niet enorm veel ingredienten voor nodig. Ideaal dus als je zin hebt om te bakken dit weekend!

glutenvrije amandelcake

Wat heb je nodig voor 1 glutenvrije amandelcake?

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren

Voor de icing

  • 50 gram ongezouten boter
  • 100 gram creme fraiche
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel espressopoeder + extra voor garneren

glutenvrije amandelcake

Hoe maak je deze glutenvrije traktatie?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Meng het amandelmeel met de kaneel en het bakpoeder.

3. Meng er vervolgens de roomkaas, de basterdsuiker en daarna een voor een de eieren door. Schenk het beslag in de cakevorm.

4. Bak de cake in 50 – 55 minuten in het midden van de oven op een rek. Laat na het bakken afkoelen in de vorm en daarna uit de vorm op een rek.

5. Maak in de tussentijd de icing: laat hiervoor de boter op kamertemperatuur komen en meng ‘m daarna met een mixer met de creme fraiche. Mix er de poedersuiker doorheen als de boter en creme fraiche goed gemixt zijn. Roer als laatste de espressopoeder erdoorheen. Laat de icing eventueel wat opstijven in de koelkast.

6. Giet de icing voor het serveren over de glutenvrije amandelcake. Strooi er eventueel nog wat extra espressopoeder overheen.

glutenvrije amandelcakeglutenvrije amandelcake

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen