Tijd voor een echt winters maaltje! Dat is deze pompoentraybake met ras al hanout absoluut! Toen ik een tijd geleden een foto op mijn Instagrampagina plaatste van dit gerecht kreeg ik meteen heel veel berichtjes van mensen die wilden weten wat het was en of ik het snel online zou zetten. En dat snap ik wel, want alleen al zo op tafel ziet dit gerechtje er heerlijk uit!
Tijd dus om het voor jullie online te zetten. Want deze pompoentraybake met ras al hanout ziet er niet alleen lekker uit, deze ovenschotel met pompoen is ook echt heel erg lekker! Want door de pompoen in de oven te roosteren met ras al hanout, ui en knoflook en er later in punten gesneden pitabroodjes bij te leggen, krijg je in een handomdraai een superveelzijdig gerecht. En dankzij de frisse limoen-knoflookyoghurt is het ook een lekker fris gerechtje geworden. Ik zou ‘m snel proberen!
Wat heb je nodig voor deze pompoentraybake met ras al hanout voor 3-4 personen?
- 1 oranje pompoen van ongeveer 700 gram
- 2 rode uien
- 3 theelepels ras al hanout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels honing of agavesiroop
- 3 teentjes knoflook
- 4 pitabroodjes
- 150 ml yoghurt
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 theelepel limoenrasp
- peterselie en granaatappelpitjes ter garnering
- peper en zout
Hoe maak je deze lekkere ovenschotel met pompoen?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 3 centimeter. Schillen is niet nodig (schil je de pompoen wel? Verkort dan de oventijd met 5 minuten).
3. Verwijder de schil en snijd de rode uien daarna in schijfjes.
4. Meng de ras al hanout met de olijfolie en de agavesiroop en breng op smaak met peper en zout.
5. Meng de pompoenstukjes, de uischijfjes en de teentjes knoflook op de bakplaat met de ras al hanoutmix. Zorg dat je alles goed verdeelt over de bakplaat.
6. Bak de groenten 15-20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.
7. Snijd de pita’s in de tussentijd in puntjes en meng ze met een klein beetje olie en wat peper en zout. Voeg ze de laatste 5 minuten van de baktijd aan de bakplaat toe.
8. Haal als je de pitapuntjes toevoegt de teentjes knoflook van de bakplaat af en plet ze met een mes totdat de zachte binnenkant eruit komt. Meng deze met de yoghurt, het limoensap en de limoenrasp en breng de mix vervolgens op smaak met peper en zout.
Serveer de pompoentraybake met de limoen-knoflookyoghurt en garneer de borden met kleingesneden peterselie en granaatappelpitjes.
0 reacties