Het is weer tijd voor een lekker recept voor het kerstontbijt. Deze kerstboom met cranberrysaus en pindakaas is daar ideaal voor! Je maakt ‘m in no time en hij is ook nog eens ideaal om restjes cranberrysaus mee op te maken. Het resultaat is een soort ‘peanutbutter and jelly’-broodje. Een beetje friszuur door de cranberry en zoet dankzij de pindakaas.
Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke Italiaanse kerstmenu.
Wat heb je nodig voor 1 kerstboom met cranberrysaus en pindakaas?
- 1 rol croissant- of flammkuchendeeg
- 1 potje cranberriesaus of leftover cranberrysaus
- pindakaas
Hoe maak je dit makkelijke kerstontbijt?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Rol de rol croissantdeeg of flammkuchendeeg en druk eventuele naden dicht met je vingers.
3. Smeer de cranberrysaus uit over het deeg. Verdeel hierover kleine bolletjes pindakaas. Eroverheen smeren kan ook, maar dat is waarschijnlijk lastiger.
4. Rol het deeg over de lange zijde op tot een rol.
5. Snijd de rol in 9 – 10 stukken. Vorm op de bakplaat een kerstboom van de rolletjes: 1 bovenaan, dan 2 daaronder, 3 daaronder en dan 1 of 2 rolletjes als stam. Smeer de rolletjes eventueel in met wat losgeklopt ei of melk.
6. Bak de kerstboom met cranberrysaus en pindakaas in 15 – 18 minuten of in de oven.
Serveer warm.
0 reacties