Als je vegetarisch eet zoals ik, dan is er 1 bijgerecht dat je waarschijnlijk niet vaak meer eet. Dat is jus. Want jus maak je doorgaans bij vlees en van de vleesresten in de pan waar je het vlees in hebt gebakken. Jus van vegetarische producten is mij nog nooit gelukt. Dus werd het tijd om een vegetarische jus te bedenken. En dat werd deze. Hij komt net op tijd voor het kerstdiner. Dus mocht je vegetarische gerechten willen serveren waar je ook jus bij wil hebben, dan zit je hier goed!
Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke Italiaanse kerstmenu.
Wat heb je nodig voor deze vegetarische jus?
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram kastanjechampignons
- 20 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- 75 – 100 ml bouillon
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Hoe bereid je deze makkelijke jus voor vega gerechten?
1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de kastanjechampignons zo klein mogelijk.
2. Bak de champignons in zo min mogelijk olie zo bruin mogelijk. Voeg dan extra olie toe en fruit de ui en de knoflook.
3. Voeg de eetlepel bloem tot en bak deze 1 a 2 minuten mee.
4. Voeg dan de sojasaus en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en voeg de mosterd toe.
5. Voeg eventueel extra water of bouillon toe als je de jus minder dik wil hebben.
0 reacties