Deze feestkrans van vijgen en camembert was meteen een hit toen ik de er een foto van op Instagram plaatste. Er werd me meteen gevraagd wanneer dat gerecht op de site zou komen te staan. Nu dus! Want deze krans heet met recht een feestkrans. Hij is namelijk niet alleen superlekker, maar ook simpel om te maken en heerlijk om op te eten!
Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke anders-dan-andersmenu!
Wat heb je nodig voor 1 feestkrans van vijgen en camembert?
- 5 vijgen
- 2 theelepels balsamicoazijn of balsamicocrème
- 1 theelepel suiker
- 1 rol vers flammkuchendeeg of pizzadeeg
- 1 camembert
- 1 ei
Hoe maak je dit makkelijke voorgerecht of borrelgerecht voor kerst
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de vijgen in stukjes en meng de stukjes met de balsamicoazijn en de suiker.
3. Rol het flammkuchendeeg uit en verdeel de vijgenstukjes over het deeg. Rol dan het deeg over de lange zijde op.
4. Rol de rol deeg om de camambert heen en druk het deeg goed aan waar het elkaar raakt. Gebruik dan een schaar om het deeg om de 2 centimeter in te knippen.
5. Klop het ei los en smeer de bovenkant van het deeg met het ei.
6. Bak de feestkrans van vijgen en camembert 20 minuten in de oven totdat het deeg gaar is.
Serveer meteen, zodat je met het warme brood de warme kaas kunt uitlepelen.
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks