Tijd voor een lekker borrelhapje voor oud & nieuw! Dit recept ontwikkelde ik oorspronkelijk voor Bettine geitenkaas maar wil ik jullie absoluut niet onthouden. Want deze mini-pizzaatjes met geitenkaas zijn áltijd lekker, maar helemaal met oud & nieuw!
Want zeg nou zelf, op de laatste dag van het jaar doe je meestal net iets beter je best voor de borrelhapjes, toch? Ik in ieder geval wel. Meestal is de borrel op oudjaarsdag ook ons avondeten, dus ik wil een lekkere variatie aan dingen op tafel kunnen zetten. Vast onderdeel zijn altijd wat oliebollen, dus ik zoek vaak ook een wat gezondere tegenhanger. Nu zijn deze mini-pizzaatjes niet mega-gezond, maar ze zijn wel heel erg lekker. En wil je liever iets anders met geitenkaas? Ga dan voor deze heerlijke bruschetta met geroosterde druiven, zo lekker!
Wat heb je nodig voor deze 2 soorten mini-pizzaatjes met geitenkaas?
- Voor de vega-variant:
- 1/2 rol vers pizzadeeg
- 1/2 rol geitenkaas
- 50 gram ricotta
- 2 verse vijgen
- 2 takjes verse tijm
- 1 eetlepel balsamicocrème
- olijfolie
- Voor de niet-vega-variant:
- 1/2 rol vers pizzadeeg
- 50 gram ricotta
- 1/2 rol geitenkaas
- 2 perziken of 1/2 blik perziken op sap
- 100 gram Parmaham
- 1 eetlepel balsamicocrème
- olijfolie
- extra nodig: uitsteekring of glas met diameter van 7 cm
Hoe maak je deze lekkere borrelhapjes met geitenkaas?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het pizzadeeg uit over je werkblad. En steek met de uitsteekring of het glas 6 rondjes (per soort) uit het pizzadeeg.
- Leg de rondjes op de bakplaat. Verdeel er vervolgens de ricotta overheen.
- Snijd de geitenkaas in 6 rondjes (per soort) en verdeel deze over de deegrondjes. Sprenkel een beetje olijfolie over de deegrondjes en bak de pizzaatjes vervolgens 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Grill in de tussentijd de perziken in een grillpan of koekenpan (je kunt ze ook ongegrild laten), snijd de vijgen in dunne plakjes.
- Verdeel de perzikplakjes over 6 pizzaatjes na het bakken en doe hetzelfde met de vijgen bij de andere 6 pizzaatjes. Verdeel bij die laatste ook de Parmaham over de pizzaatjes.
- Serveer de mini-pizzaatjes met een drizzle balsamicocrème en wat verse tijm.
0 reacties