Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

19 okt 2022 | Avondeten, Lunch, Recepten

Je ogen eten ook. Dat klinkt zo gek, maar het is echt zo. Denk aan een bord met alleen wit eten (mijn vader deed dat ooit: bloemkool, gekookte aardappelen, een stukje kipfilet en kaassaus) en je trek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar denk aan een bord vol kleuren zoals hier (wortel, komkommer, rode en gele tomaatjes, rodekool) en je ogen (en maag!) vieren een feestje. Dat is wat deze broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten echt zijn: een feestje!

Een beetje kleur op je bord is niet zo moeilijk: voeg eens wat verse groene kruiden toe, denk aan een zoetzure groentevariant, of speel met verschillend gekleurde groenten (kan ook van 1 soort, zoals paprika’s, tomaten en wortels) 🙌

Of maak gewoon deze heerlijke sweetchili-kip met zoetzure groenten. Succes gegarandeerd 😍

Wat heb je nodig?

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 200 gram kippendijfilet
  • 100 gram gesneden rodekool
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 winterwortel
  • 4 el wittewijnazijn
  • 3 el sweetchilisaus
  • 2 el ketchup
  • gekleurde tomaatjes ter garnering
  • 1 klein stokbrood
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1

Hoe maak je deze broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten?

  1. Rasp de komkommer en winterwortel grof en meng ze in een kommetje met de helft van de wittewijnazijn, peper en zout. Meng de rest van de wittewijnazijn in een kom met de rodekool. Breng op smaak met peper en zout en zet weg.
  2. Snijd de kip in stukken. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg dan de sweetchilisaus en ketchup toe en laat op laag vuur pruttelen totdat de kip gaar is.
  3. Snijd het stokbrood in twee stukken en halveer het over de lengte. Besmeer de onderste helft met een eetlepel van de saus uit de pan en eventueel wat mayonaise. Verdeel dan de zoetzure groenten over het broodje en schep de kip daarop. Garneer met nog wat zoetzure groenten en wat in stukken gesneden tomaatjes en serveer meteen.
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen