Vandaag heb ik zo’n mooi pareltje voor jullie! Tijdens onze vakantie in Italie was ik na een enorme lunch van 10 gangen op zoek naar een licht avondmaaltje. En dat vond ik bij deze carpaccio van courgette. Lekker, makkelijk en heel erg simpel in elkaar te flansen. En veelzijdig, want dit vegetarische gerechtje kun je zowel als bij-, lunch- of voorgerecht op tafel zetten. Ideaal!
Eigenlijk baseerde ik deze carpaccio van courgette gewoon op de echte carpaccio: de pijnboompitjes en zoute kaas krijg je ook bij de standaardvariant. En zelfs de saus lijkt er wel op: gewoon mayonaise met mosterd mengen en je bent klaar. Denk: 10 minuutjes werk en je hebt een heerlijk gerechtje op tafel staan. Jammie!
Wat heb je nodig voor carpaccio van courgette voor 2 personen?
- 1 courgette
- 2 eetlepels volle mayonaise
- 1 eetlepel dijonmosterd
- handje pijnboompitjes
- 50 gram Parmezaanse kaas of peccorinokaas
- peper en zout
Hoe maak je deze carpaccio van courgette?
1. Snijd de courgette in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ook een mandoline gebruiken om de plakjes nog dunner te krijgen.
2. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes totdat ze bruin zijn.
3. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de courgetteschijfjes over een groot bord, laat ze deels overlappen. Verdeel de pijnboompitjes eroverheen en rasp de kaas er ook overheen (je kunt ook dunne plakjes schaven van de kaas). Drizzle de helft van de mosterdmayo eroverheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de carpaccio van courgette gelijk en geef de rest van de mosterdmayo ernaast.
0 reacties