Zo, de temperaturen stijgen en de lente is nu echt begonnen! Fijn! Daar is iedereen wel aan toe denk ik zo. En als de lente eenmaal doorbreekt, wil ik vaak wat lichtere maaltijden. Daarom zet ik vandaag graag deze lekker knapperige, homemade fusion loempia’s met Pulled Oats op het blog! Waarom fusion? Ik maakte Chinese loempia’s met een ingrediënt uit Finland, namelijk Pulled Oats en ik serveer daarbij een Vietnamese dipsaus, van alles wat dus. Dat smaakt niet alleen heel erg lekker, het is ook een prima combi. Het knapperige van de loempia, de zachte Pulled Oats en het zoetzure van het dipsausje. Ideaal!
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron die wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten bevat: maar liefst 30 gram per 100 gram! Eerder maakte ik al deze vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk. En nu is het tijd voor een echte snack!
Zelf loempia’s maken is dus echt heel erg makkelijk en ik raad je aan het eens te proberen! Gewoon even een momentje voor uittrekken, je zal niet teleurgesteld worden.
Wat heb je nodig voor loempia’s met Pulled Oats voor 4 personen?
- 1 verpakking Pulled Oats Naturel
- een teentje knoflook
- 1 ui
- 2 eieren
- 400 gram wokgroenten (ik gebruikte voorgesneden wokgroenten, je kunt ook je eigen mix maken)
- 2 bosuitjes
- 16 loempiavellen
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel water
- peper en zout
- (olijf)olie om in te bakken
Voor de dipsaus
- 30 ml vissaus
- sap van 1 limoen (ongeveer 60ml)
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper (of een hele als je van pittig houdt)
Hoe maak je deze makkelijke, lekkere, homemade loempia’s?
1. Snipper het uitje en snijd of pers de knoflook. Verwarm wat (olijf)olie in een koeken- of hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de Pulled Oats toe en bak de Pulled Oats zo’n 6-8 minuten mee. Haal de Pulled Oats daarna uit de pan en veeg de pan schoon.
2. Klop de eieren in de tussentijd los met een vork en bak een zo dun mogelijke omelet in een koekenpan met een beetje olijfolie. Haal de omelet daarna uit de pan, laat wat afkoelen en snijd de omelet in dunne reepjes of stukjes.
3. Verwarm de hapjes- of koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en voeg de wolgroenten samen met een klein beetje water toe. Wok de groenten 1-2 minuten totdat ze wat zachter zijn. Je kunt deze stap ook overslaan, dan gebruik je de rauwe groenten om de loempia’s mee te vullen.
4. Meng de omeletstukjes, de Pulled Oats en de wokgroenten met elkaar.
En dan?
5. Maak een papje van de bloem en het water. Dit is jouw lijm om de loempiavellen aan elkaar te ‘lijmen’ straks.
6. Haal de loempiavellen uit elkaar en leg 8 vellen naast elkaar op je werkblad (met ruimte ertussen). Leg de overige 8 vellen er een kwartslag gedraaid overheen. Je hebt nu 8 ‘sterren’.
7. Leg in het midden van iedere ‘ster’ een deel van de vulling. Zorg dat je de randen vrijhoudt en dat je een soort ‘rechthoek’ van vulling hebt.
8. Vouw vervolgens de boven- en onderkant van de loempiavellen naar elkaar toe. Plak ze eventueel vast met wat van het bloemmengsel.
9. Vouw dan de linker- en rechterkant over de loempia’s met Pulled Oats heen en plak in het midden vast met het bloemmengsel.
10. Je kunt de loempia’s met Pulled Oats nu invriezen of meteen bereiden. Voor dat laatste verwarm je een goede hoeveelheid (olijf)olie in de eerder gebruikte koeken- of hapjespan. Bak de loempia’s zo’n 3-4 minuten per kant totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
11. Maak als laatste het dipsausje: meng hiervoor de vissaus met het limoensap, de suiker, de geperste knoflook en kleingesneden rode peper. Proef en stel de smaak indien nodig nog wat bij.
Serveer de loempia’s met Pulled Oats met het dipsausje.
Dit recept maakte ik dankzij een samenwerking met Pulled Oats. Lees hier mijn Disclaimer JoorKitchen.
0 reacties