Niet alle recepten voor mijn blog bedenk ik zelf. Soms maak ik variaties op bestaande gerechten, soms laat ik me inspireren door een gerecht dat ik in een restaurant gegeten heb. Maar er staat bij mij thuis ook best vaak een gerecht op tafel dat ik 1-op-1 van iemand over heb genomen. Sterker nog, als ik dat een goed recept vind, deel ik het graag met jullie. Zo ook dit recept voor deze goddelijke, gevulde zoete aardappel.
‘De man’ stuurt mij met regelmaat recepten door via de app, Messenger of de mail. Heel fijn, want ik kan altijd wel extra inspiratie gebruiken. En soms zit daar een onweerstaanbaar recept tussen, dat ik bijna nog diezelfde dag op tafel zet. Dat gebeurde ook met dit recept: gevulde zoete aardappel met guacamole. De ideale combi wat mij betreft. En omdat ik inmiddels he-le-maal weg ben van deze combinatie deel ik dit recept integraal met jullie. Alle credits gaan dus naar de bedenkers van het recept: Bosh. Enjoy!
Wat heb je nodig voor deze gevulde zoete aardappel voor 2 personen?
Voor de zoete aardappel
- 2 zoete aardappels van allebei ongeveer 200 gram per stuk, voorgekookt
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zout
- 35 gram kokosrasp
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijnpoeder
- sap van 1 limoen
- 4 eetlepels olie van zongedroogde tomaatjes
- 1 potje zongedroogde tomaatjes (- 4 tomaatjes)
- 5 cm gember
- 1 rode peper
- 1/2 bosje koriander
- aluminiumfolie
Voor de guacamole
- 2 rijpe avocado’s
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 eetlepel olie van zongedroogde tomaatjes
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel garam masala
- 1 limoen
- 1/2 bosje koriander
Hoe maak je dit lekkere gerecht van zoete aardappel?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe alle ingrediënten voor de zoete aardappel – behalve de zoete aardappel en de aluminiumfolie – in een keukenmachine. Mix goed door totdat je een pesto-achtige massa hebt.
3. Leg de zoete aardappels vervolgens allebei op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de ‘pesto’ daarna over de twee zoete aardappels. Druk lichtjes aan. Vouw vervolgens de folie dicht.
4. Leg de zoete aardappels nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Maak in de tussentijd de guacamole. Doe hiervoor alle ingrediënten voor de guacamole in een keukenmachine of blender. Mix totdat de guacamole de door jou gewenste dikte heeft.
Wacht als laatste tot de aardappels gaar zijn en haal ze – voorzichtig! – uit het aluminiumfolie. Snijd ze vervolgens overdwars open en vul ze met de guacamole. Garneer ze daarna eventueel met nog wat koriander en creme fraiche.
0 reacties