Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

19 nov 2019 | Avondeten

Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats, wat is dat? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten, maar liefst 30 gram per 100 gram! Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze lekkere loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo, deze snelle curry en licht pittige Bàhn mí en nu is het tijd voor Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip!

Een variant van deze Griekse pita’s bedacht ik eerder voor de scheurkalender 2020 van Brenda Kookt en ik vond deze combinatie zo makkelijk en lekker dat ik het het ultieme recept vond voor dit recept met Pulled Oats. Deze Finse vega-sensatie is gemaakt van haver , tuinbonen en erwten en vult heerlijk. Een ideale metgezel van de met tijm en oregano op smaak gebrachte groenten uit dit recept. Ik zeg: snel proberen!

Griekse pita's met Pulled Oats

Wat heb je nodig voor Griekse pita’s met Pulled Oats voor 4 personen?

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • bakje Pulled Oats naturel
  • 1 rode ui
  • 100 gram ijsbergsla
  • 6-8 pitabroodjes
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram feta
  • peper en zout

Griekse pita's met Pulled Oats

Hoe maak je deze snelle, Griekse pita’s?

1. Snijd als eerste de kastanjechampignons met steeltjes in kwarten. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons in 6-8 minuten bruin en gaar. Voeg 1 minuut voor het eind van de baktijd het fijngesneden of geperste teentje knoflook, de oregano en de tijm toe.

2. Snijd in de tussentijd de paprika en aubergine in even grote stukken als de champignonkwarten. Voeg ze na de baktijd van de champignons samen met de Pulled Oats toe aan de pan en bak zo’n 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd vervolgens de rode ui in dunne, halve ringen en de ijsbergsla in dunne reepjes. Bak de pitabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4. Maak als laatste de fetadip door de komkommer te raspen en uit te laten lekken. Meng de komkommerrasp vervolgens met de crème fraîche in een kom en voeg ook het fijngesneden of geperste teentje knoflook toe. Voeg eventueel nog 1/2 eetlepel water toe om de crème fraîche wat vloeibaarder te maken. Verkruimel dan de feta erover en meng door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5. Snijd de pitabroodjes dan tot de helft open en vul ze met wat fetadip, uiringen, ijsbergsla en de groente-Pulled Oatsmix.

Serveer de Griekse pita’s met Pulled Oats samen met de overige fetadip.

Griekse pita's met Pulled Oats

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen