Lente! Tijd voor barbecue recepten! Who’s with me :-)? Bij nadere inspectie van mijn recepten kwam ik erachter dat ik te weinig barbecue recepten op de blog heb staan. Zonde, want juist in deze (corona)tijden is het zo fijn om te barbecueën. Iedereen is thuis, de ‘gewone’ maaltijden worden saai nu ze niet meer afgewisseld kunnen worden met etentjes buiten de deur en we willen allemaal even iets anders. Dus trap ik maar wat graag het barbecueseizoen af met dit vegetarische gerecht van de barbecue: halloumiburger met goudbruine mais!
Tot een jaar geleden hadden wij geen barbecue. Echt waar. Een klein balkon, een bovenwoning, er was altijd een reden om geen barbecue te kopen. Maar in het nieuwe huis, met tuin die af is, was er geen excuus meer. Tijd voor een barbecue! En wat voor een. De eerste keuze was uiteraard een Green Egg, maar na uitgebreid zoekwerk op Kamado Express kwamen we uit bij de Bastard. Qua grootte waren we er sneller uit: het werd de compact. Mooi formaat en mooie prijs voor ons budget (Benieuwd hoe hij eruit ziet? Check dit gastblog van ‘de man’: Buikspek van de BBQ)!
Nu het de komende tijd mooi weer wordt, heeft vriendlief zich voorgenomen om meer recepten voor de barbecue te gaan maken. Hij maakte afgelopen week al bavette van de BBQ en ik gok dat hij ook komende week weer recepten bedenkt. Ik ga voor meer groenten van de barbecue de komende tijd. Want die kun je ook heerlijk bereiden op de BBQ.
Heb je ideeën of wensen voor recepten van de barbecue? Laat me dat dan vooral weten! Dat kan hier onder de post of via social. Let me know!
Wat heb je nodig voor halloumiburger met goudbruine mais voor 2 personen?
- 1 pakje Halloumi naturel
- 1/2 citroen
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
- 100 gram rodekool, in reepjes of kleine stukjes
- 1/2 komkommer
- handje veldsla
- 2 broodjes
- peper en zout
Voor de saus
- 100 gram zure room
- 1 teentje knoflook
- 1-2 theelepels Sriracha
- peper en zout
Voor de mais
- 2 maiskolven
- 2 eetlepels boter
- peper en zout
Hoe maak je dit heerlijke, vegetarische gerecht van de barbecue?
1. Verwarm de barbecue tot ongeveer 175 graden.
2. Kook de maiskolven eventueel 10 minuten voor in water met zout.
3. Snijd de Halloumi in 2 even dikke plakken. Meng ze vervolgens in een kom met het sap van de 1/2 citroen en de olijfolie en breng de halloumistukken op smaak met peper en zout. Laat kort liggen.
4. Verwarm de azijn samen met de suiker in een steelpannetje totdat de suiker gesmolten is. Roer er dan het zout doorheen en schenk de zoetzure mix over de rodekool. Laat zo staan tot het serveren.
5. Leg de halloumiplakken en maiskolven op de barbecue (rechtstreeks op het rooster of op een stukje aluminiumfolie). Rooster beide totdat je mooie grillstrepen ziet, dat duurt ongeveer 6-8 minuten. Keer regelmatig. Smeer de maiskolven na het roosteren meteen in met de boter.
6. Maak in de tussentijd de saus door de zure room te mengen met een geperst of fijngesneden teentje knoflook en de Sriracha.
7. Snijd de komkommer in schijfjes.
8. Maak de broodjes op (tip: eventueel kun je de broodjes ook kort grillen op de barbecue!). Start met een beetje saus, dan de veldsla, de schijfjes komkommer en dan de halloumiburgers. Schep er wat zoetzure rodekool overheen en eindig met de saus.
Serveer de halloumiburgers met goudbruine mais meteen en serveer de rest van de srirachasaus erbij.
Wat zijn jouw favoriete recepten voor op de barbecue? Let me know in de comments of op Instagram!
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks