Pasta rode saus met garnalen en pesto

9 jul 2019 | Avondeten

Pastarecepten heb je nooit voldoende, vind ik tenminste! Dus toen ‘de man’ en ik laatst in Antwerpen op een terras een superlekkere pizza aten met tomatensaus, garnalen, rucola en pesto was een soortgelijk pastarecept snel bedacht. Dat werd deze pasta rode saus met garnalen en pesto! Makkelijk om te maken en ideaal comforteten voor doordeweeks!

Ik werd op dat terrasje meteen verliefd op die smaakcombinatie van pittige tomatensaus, notige rucola met zachte pesto en garnalen. Dus waarom zou ik dat niet ook kunnen maken met pasta? Terug in Nederland probeerde ik het meteen en dat werd dit fijne, doordeweekse receptje. Supermakkelijk en heel erg lekker. Kookze!

pasta rode saus met garnalen en pesto

Wat heb je nodig voor pasta rode saus met garnalen en pesto voor 2 personen?

  • tagliatelle voor 2 personen
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 takjes verse oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenstukjes
  • eventueel: schepje suiker
  • handje kappertjes
  • 1/2 rode peper
  • 200 gram grote garnalen, rauw en (on)gepeld
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

pasta rode saus met garnalen en pesto

Hoe maak je deze makkelijke pastamaaltijd met garnalen?

1. Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.

2. Snipper vervolgens de ui. Snijd of pers het teentje knoflook klein. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in kleine stukjes. Houd je van pittig? Gebruik dan een hele rode peper.

3. Voeg dan de ui, knoflook en rode peper toe aan de warme pan en fruit ongeveer 2-3 minuten. Voeg dan de inhoud van het blikjes tomatenpuree toe. Snijd de oreganoblaadjes fijn en voeg ze ook toe. Bak 2-3 minuten.

4. Schenk dan de tomatenstukjes in de pan en vul het blik voor de helft met water. Voeg het tomatenwater ook toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus zo’n 10 -15 minuten.

5. Kook in de tussentijd de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

5. Pel de garnalen (als je ongepelde garnalen gebruikt – voor de foto heb ik ze ongepeld gelaten). Bak ze vervolgens in een hete koekenpan met een beetje olie tot ze roze zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afgedekt wachten tot het serveren.

6. Proef de saus en breng ‘m op smaak met peper en zout en eventueel een schepje suiker. Voeg als laatste de kappertjes toe.

7. Giet daarna de pasta af en schep de saus door de pasta. Meng kort voor het serveren de rucola met de pesto.

Serveer de pasta met de garnalen en de pestorucola. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

pasta rode saus met garnalen en pesto

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen