Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten! Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij!
Dit is weer een nieuwe Fast food, Fast shoot, recepten die het eerder nooit redden het tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg waren (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en vandaag weer een heerlijke combi. Geniet ervan!
Wat heb je nodig voor 2 x pizza van naan met tonijn, mais en paprika?
- een rode ui
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 blikje tonijn
- 1 klein blikje mais
- 200 gram paprika (bij voorkeur een puntpaprika)
- 2 naans naturel
- 75 gram geraspte kaas
- verse peterselie en creme fraiche ter garnering
- peper en zout
Hoe maak je deze snelle pizza’s?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snipper de ui en meng ‘m samen met de tomatenpuree, de (uitgelekte) tonijn en mais tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder vervolgens de kern en pitten van de paprika en snijd in reepjes.
- Verdeel dan de tonijn-tomatenpasta over de naans. Verdeel hierover de paprikastukjes en verdeel daarover de geraspte kaas
- Bak de pizza van naan met tonijn, mais en paprika 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de naanpizza’s met verse peterselie en creme fraiche.
0 reacties