Tja, ik ga er geen doekjes om winden, maar dit is mijn vriends minst favoriete soep. Niet omdat ie niet lekker is (objectief bekeken dus 😉), maar omdat hij per definitie niet van pompoen (en zoete aardappel 😱) houdt. Gekke vent. Ik deel dit recept voor deze heerlijke pompoensoep met kokosmelk gewoon alsnog met jullie!
Want ja, 1 mening is geen mening en ik vond deze soep lekker én goed genoeg om met jullie te delen 😬 Dus ben je op zoek naar een makkelijke, smaakvolle en romige soep, dan ben je bij deze soep op het goede adres! Meteen proberen dus!
Liever een andere soep? Denk dan eens aan deze supersnelle tomatensoep met gnocchi of deze romige tomaten-venkelsoep met knapperige croutons!
Wat heb je nodig voor deze pompoensoep met kokosmelk?
1 ui
1 teentje knoflook
600 gram pompoenblokjes
1 theelepel garam masala
2 appels
300 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
kiemgroenten of bosui ter garnering
peper en zout
olie
Hoe maak je deze soep?
- Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de ui in kwarten en pel het teentje knoflook. Snijd de appel in blokjes. Meng dan de ui, knoflook en appel samen met de pompoenblokjes, de garam masala, 2 eetlepels olie en peper en zout op de bakplaat. Rooster 10 – 15 minuten in de oven.
- Schep de groenten in een pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep dan met een staafmixer tot een romige soep. Voeg eventueel extra water toe.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met kiemgroenten (of bosui)
0 reacties