Wat er op dit moment in de wereld gebeurt, legt me lam. Maakt me kwaad. Onzeker. Verdrietig. En bang. En tóch heeft het weinig zin om daar al te veel aan toe te geven. Met alleen bang op de bank zitten, heeft nog nooit iemand de oorlog gewonnen. Om die er maar even in te gooien. Dus heb ik op Instagram de comfortfoodweek in het leven geroepen: een week vol heerlijk comfortfood dat je zelf thuis kunt maken. Als een klein verwenmomentje in deze gekke, soms donkere tijden. Ik trap deze week hier af met deze romige pasta met paprikasaus!
Helemaal zelf bedacht ik dit recept niet. Credits hiervoor gaan naar De Minimalist Baker, die een vegan variant van deze romige pasta deelde via Pinterest. Ik zag het en ik was meteen verkocht. Dus maakte ik er een niet-veganvariant van, met net iets andere ingrediënten. Het resultaat is heerlijk romig en lekker. Probeer maar!
Wat heb je nodig voor deze romige pasta met paprikasaus voor 4 personen?
- 300 gram spaghetti
- 3 puntpaprika’s
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1/2 eetlepel citroensap
- evt wat honing of suiker
- 125 ml kookroom
- 1 theelepel maizena
- 100 gram mozzarellakaas, geraspt
- olie om in te bakken
- peper en zout
- extra nodig: blender of staafmixer
Hoe maak je deze heerlijke pasta met saus van paprika?
- Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier en rooster ze in 20 – 25 minuten zacht en bruin. Haal ze daarna uit de oven en stop ze in een plastic zak. Laat kort afkoelen en verwijder dan het velletje en de zaadlijsten. Snijd in grove stukken.
- Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
- Snipper de uien en snijd of pers de knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Neem hier de tijd voor, hoe meer de ui karameliseert, hoe lekkerder je saus wordt.
- Snijd de steeltjes van de peterselie klein. Voeg ze dan toe aan de koekenpan, net als het chilipoeder, het komijnpoeder en de balsamicoazijn. Roer goed door.
- Snijd de peterselieblaadjes grof.
- Doe de inhoud van de pan samen met de paprikastukken en de kookroom in een hoge kom of blender en blend met de staafmixer of de blender tot een romige saus. Doe terug in de koekenpan en laat op laag vuur pruttelen.
- Maak een papje van de maizena en wat water en voeg dat toe aan de saus zodat deze wat dikker wordt. Breng dan de saus op smaak met citroensap, eventueel wat suiker of honing en peper en zout. Roer de helft van de kaas door de saus heen en laat smelten.
- Meng de saus met de spaghetti en serveer de snelle romige pasta met paprikasaus meteen. Garneer met de peterselieblaadjes en de rest van de mozzarella.
0 reacties