Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariërs en vegans, want daardoor bevat Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten. En het zijn juist die eiwitten die je best lastig binnenkrijgt als je geen vlees eet. Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze Loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo en nu is het tijd voor deze heerlijke curry!
Zelf curry maken is dus heel erg makkelijk. Of nou ja, je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wil. Ik heb daar doorgaans geen zin in en maak graag makkelijke en snelle curry’s. Zo ook hier. In mijn vorige gerecht met Pulled Oats gebruikte ik de Pulled Oats Naturel, maar voor dit recept gebruik ik een andere variant, namelijk Pulled Oats Tomaat! Deze variant van Pulled Oats met tomatensmaak is een primaingrediënt voor deze licht pittige curry.Wist je trouwens dat iedere 100 gram Pulled Oats zo’n 30 gram eiwit bevat? Dat betekent dat deze snelle curry met Pulled Oats niet alleen heerlijk van smaak is, maar ook lekker vullend. Jammie!
Wat heb je nodig voor deze snelle curry met Pulled Oats voor 2-3 personen?
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 eetlepels srirachasaus
- 1 theelepel garam masala
- 2 theelepels kaneel
- 1 pakje passata
- 4 tomaten
- 1-2 theelepels suiker
- Pulled Oats Tomaat
- 75 ml volle yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1 bakje verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1/2 citroen
- gekochte of zelfgemaakte naan
- peper en zout
Extra nodig: handblender
Hoe maak je deze makkelijke vegetarische curry?
1. Snipper het sjalotje en snijd of pers de knoflook.
2. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en het sjalotje totdat het sjalotje glazig is.
3. Voeg dan de srirachasaus, de garam masala en de kaneel toe. Roer een halve minuut goed door, zodat de kruiden lichtjes bakken.
4. Voeg dan de passata toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg die ook toe. Voeg ook de suiker toe en proef de curry. Breng op smaak met peper en zout en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
5. Rasp de komkommer grof, meng met wat zout en laat in een vergiet ongeveer 5 minuten uitlekken. Knijp dan het overige vocht eruit. Meng de yoghurt met het gepelde teentje knoflook en 3/4 van de verse basilicum zonder steeltjes in een kommetje. Blend met een handblender tot een saus. Voeg dan de uitgelekte komkommer toe plus het sap van 1/2 limoen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
6. Voeg de Pulled Oats toe aan de saus en laat zo’n 5 minuten verder doorpruttelen. Breng de curry eventueel nog op smaak met extra peper, zout of suiker. Warm in de tussentijd de naan op.
Serveer de tomatencurry met Pulled Oats op de naan en serveer samen met de basilicumraïta en de rest van de verse basilicum.
Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.
0 reacties