Hoe ik het voor elkaar krijg om toch iedere avond te koken, vroeg iemand mij laatst. Nou, dat antwoord is heel simpel. Dat krijg ik niet voor elkaar. There, I said it. Deze receptontwikkelaar slash roodfotograaf slash foodblogger kookt lang niet elke dag en vind het zeker niet leuk om iedere dag te koken. Dus vriendlief kookt hier best vaak. En soms kook ik voor het avondeten. Maar alleen als ik niet de hele dag al heb gekookt voor opdrachten. Enter deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst!
En of ik als ik kook iedere keer iets anders maak, was de vervolgvraag. Ook dat antwoord is simpel: vroeger wel. Sinds die 2 dames niet meer. Ik heb to-gorecepten, waar ik van weet dat ze snel, simpel, makkelijk én lekker zijn. Enter deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst!
Varianten op deze schotel staan hier vaak op tafel. Want dit is een makkelijk, snel in elkaar te flansen én makkelijk gerecht. En in mijn huidige leven klinkt dat dus als de hemel. Dus zoek je warm, kruidig en makkelijk comfortfood? Enter deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst!
Thank me later!
Wat heb je nodig voor deze snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst (3-4 personen)?
- 1 groot blik gemengde bonen
- 1 groot blik mais
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 100 gram rijst
- 100 gram tortillachips
- 75 gram geraspte cheddar of andere kaas
- 1 avocado
- creme fraiche
- tortilla’s
- verse peterselie ter garnering
- peper en zout
Hoe maak je deze snelle ovenschotel met bonen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat daarna de bonen uitlekken en spoel ze. Doe dan de bonen en de mais in een grote ovenschaal. Giet hier de tomatenblokjes overheen. Vul het blik met water en giet dat in de ovenschaal.
- Verkruimel het bouillonblokje over de schotel en voeg ook de specerijen toe. Roer goed door.
- Voeg dan de rijst toe en roer alles weer goed door.
- Verkruimel vervolgens de tortillachips over de ovenschotel en verdeel hier de kaas over.
- Bak de snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst 25 – 30 minuten in de oven totdat de rijst gaar is. Check tussentijds of de kaas niet te bruin wordt. Leg eventueel wat aluminiumfolie over de schotel.
- Snijd in de tussentijd de avocado in plakjes of blokjes. Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst met grof gesneden peterselie, de avocado, de crème fraiche en de tortilla’s.
0 reacties