Nou jongens, ik word ook eens wakker 🙂 Niet zo lang geleden ‘ontdekte’ ik courgetti. Niet dat ik het daarvoor niet kende, deze in strengen geschaafde courgette, maar ik had het nog nooit eerder gebruikt. Maar ik was op zoek naar een makkelijke, snelle maaltijd met spaghetti en toen kwam ik op courgetti uit. Het resultaat was deze fijne en snelle spaghetti met courgetti en pesto.
Dit fijne maaltje staat supersnel op tafel, is dankzij de pesto, tomaatjes en burrata eigenlijk een nieuwe versie van de bekende salade Caprese en daarom ook een allemansvriendje. Ik garandeer je dat bijna iedereen deze snelle spaghetti met courgetti en pesto lekker zal vinden. Probeer maar!
Wat heb je nodig voor spaghetti met courgetti en pesto voor 2 – 3 personen?
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram volkoren spaghetti
- 400 gram courgetti
- 30 gram basilicum
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- flinke hand pijnboompitten
- 1 bol burrata
- peper en zout
- olijfolie
Extra benodigd: keukenmachine.
Hoe maak je dit makkelijke avondeten met spaghetti?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Meng de cherrytomaatjes in een ovenschaal met de balsamicoazijn, de olijfolie en flink wat peper en zout. Zet de tomaatjes in de oven en rooster ze 15 minuten.
3. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de courgetti toe en giet daarna de spaghetti en de courgetti af.
4. Maak de pesto door de basilicum te mengen met de Parmezaanse kaas, de knoflook, de pijnboompitten, flink wat peper en een snuf zout en een eetlepel olijfolie. Meng in een keukenmachine tot je een pesto hebt. Je kunt meer olijfolie toevoegen als de mix te droog blijft.
5. Meng de pesto met de spaghetti-courgettimix en schep op de borden.
6. Verdeel de warme cherrytomaatjes over de borden en leg op ieder bord een halve bol burrata.
Garneer eventueel met wat extra pijnboompitjes of basilicum.
0 reacties