Afgelopen zomer ontdekte ik de tortizza: een tortilla belegd als pizza. Ideaal! Deze easy variant is snel gemaakt, nog sneller afgebakken en je kunt ‘m beleggen met alles wat je lekker vindt. Denk aan tortizza met avocadospread en zalm. Of met mexicaanse bonen en gehakt. Of belegd als een traditionele pizza met tomatensaus en mozzarella en eventueel wat parmaham, het kan allemaal! Ideaal voor in het weekend. Ook ideaal voor doordeweeks, als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan op je tortilla-turned- pizza. Wat lijkt jullie een fijne combi?
Ik maakte deze keer een variant met spinazie, kastanjechampignons en rode ui. Superlekker. En – hallelujah! – ook nog eens best gezond. Op de mascarpone na, maar die kun je prima vervangen door een extra eetlepel olijfolie. Niet zo gek dus dat ik deze tortizza zonder nadenken vanaf nu met regelmaat op tafel zet. Alleen de geur al doet me watertanden! En wil je ‘m nog wat meer aankleden? Denk dan aan bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes, prosciutto of in kleine stukjes gesneden gegrilde kip. Of nog wat mozzarella of blauwe kaas. Ik denk dat ik de keuken maar weer induik om deze lekkere tortizza te gaan maken. Wie duikt met me mee?
Wat heb je nodig voor tortizza’s voor 2 personen?
- 4 tortilla’s
- 200 gram spinazie
- 15 gram basilicum
- 1 teentje knoflook
- snufje chilivlokken
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels mascarpone
- ½ rode ui
- 250 gram kastanjechampignons
- crème fraîche
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je deze lekkere pizza’s van tortilla’s?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Borstel vervolgens de kastanjechampgnons schoon en snijd ze in schijfjes. Bak ze vervolgens in olijfolie of boter bruin in een koekenpan.
3. Maak in de tussentijd de spinaziespread. Doe hiervoor het teentje knoflook, de basilicum, de spinazie, de extra vierge olijfolie en de mascarpone in een keukenmachine of blender.
4. Blend tot een mooie saus. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.
5. Besmeer de tortilla’s met de spinaziespread. Verdeel de uiringen over de tortilla’s.
6. Bak nu de tortilla’s in 4 – 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten, de tortizza’s worden snel bruin.
7. Verdeel de gebakken champignons over de tortizza’s en maak af met een beetje crème fraîche.
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks