Vegetarische pides met baharat

14 mrt 2019 | Avondeten, Vegetarisch

Tijd voor eens iets anders op het blog: vegetarische pides met baharat. Deze van oorsprong Turkse deegbootjes kun je met van alles en nog wat vullen. De meest bekende vulling is gekruid gehakt, maar ja, dat eet ik niet. Dus dacht ik na over een lekkere, vegetarische vulling en dat werd deze superlekkkere vulling van aubergine en kastanjechampignons. Smaakmaker? Baharatkruiden!

Baharatkruiden is mijn favoriete Oosterse kruidenmix. Hij is wat zoetig dankzij de kaneel en kardemom, maar heeft ook een licht spicy karakter dankzij kruidnagel en zwarte peper. En als je deze kruiden combineert met de toch redelijk smakeloze aubergine heb je meteen the best of both worlds. Erbij eet je trouwens een lekker pittige dip van harissa en yoghurt. Gewoon omdat het kan! Eet smakelijk!

vegetarische pides met baharat

Wat heb je nodig voor vegetarische pides met baharat voor 2 personen?

  • 1 aubergine
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 theelepels baharatkruiden
  • 1 rol flammkuchen- of pizzadeeg
  • evt: melk of ei
  • 100 ml yoghurt
  • 2 theelepels harissa
  • 50 gram feta
  • platte peterselie
  • peper en zout

vegetarische pides met baharat

Hoe maak je deze lekkere, vegetarische maaltijd?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de aubergine in schijfjes van 1cm dik en snijd de kastanjechampignons in schijfjes. Snijd het teentje knoflook fijn.

3. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de aubergine en de champignons toe. Bak op hoog vuur totdat de champignons en de aubergine het meeste van hun vocht hebben losgelaten.

4. Voeg de baharatkruiden toe en breng de groenten op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.

5. Rol de rol flammkuchendeeg uit. Snijd de rechthoeken in 4 rechthoeken van gelijke grootte. Je hebt nu dus 4 rechthoekjes. Leg de rechthoekjes op de bakplaten die je hebt bekleed met bakpapier.

6. Schep op ieder rechthoek 1/4 van het gehakt-groentemengsel. Zorg dat je 2 cm van de randen vrijhoudt. Vouw dan van iedere pide de randen om en zorg dat je de punten van de lange zijdes samendrukt. Je krijgt nu dus een soort bootvorm waar het gehakt inligt.

7. Smeer de randen van de pides in met wat losgeklopt ei of wat melk. Bak de pides 12-15 minuten in de oven totdat het deeg gaar en bruin is.

8. Maak in de tussentijd de harissadip door de yoghurt in een kommetje te schenken en de harissa erop te scheppen. Gebruik vervolgens de achterkant van je lepel om de harissa door de yoghurt te roeren zodat een mooie swirl ontstaat.

Serveer de vegetarische pides met baharat met de harissayoghurt en wat feta en platte peterselie.

vegetarische pides met baharatvegetarische pides met baharat

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen